Filmpuls logo
Filmpuls logo

Film du skal glæde dig til første halvdel af 2019

Velkommen til det nye filmår! Den første halvdel af 2019 ser ud til at give os nogle virkelig fantastiske filmoplevelser. Derfor har vi lavet en lille liste over de film, som vi glæder os aller mest til at se! Er I enige? Hvad glæder I jer aller mest til at se? Smid en kommentar under artiklen.

Beautiful Boy

17. januar
Den her film ser ud til at rive ens hjerte ud og trampe på det – der er uden tvivl tåregaranti. Steve Carell og Timothée Chalamet spiller overfor hinanden, som en far og hans søn med et stofmisbrug. Vi forventer at det bliver et af dette halve års største skuespilpræstationer.

Glass

17. januar
M. Night Shyamalan (Den sjette sans) har stille og roligt fundet grebet om hvad det vil sige at lave film igen. ‘Glass’ ser ud til at være en ønskedrøm for instruktøren, hvor han kan folde sig fuldt ud i hvad der også ligner et helt nyt take på hvordan en comic book verden skal visualiseres!

The Favourite

24. januar
Instruktøren Yorgos Lanthimos har med sine film ‘The Lobster’ og ‘The Killing of a Sacred Deer’ i høj grad fascineret os, men hans stil er også meget speciel og distancerende. Det er ikke for alle. Derfor er er vi enormt spændte på, hvordan dette humoristiske periodedrama med Emma Stone vil fange os.

Arctic

31. januar
Mads Mikkelsen alene i Arktis (Nordpolen) er vidst nok til, at den her film bare skal ses! En mand styrter ned med et fly, og må overleve alene i det barske islandskab.

How To Train Your Dragon 3

31. januar
‘How To Train Your Dragon’-filmene fortæller ikke den klassiske børneanimations-fortælling. Denne serie kan noget helt specielt, som på mange måder i høj grad tiltaler det voksne publikum. Vi har fulgt Hiccup vokse op, og skal nu sige farvel i denne afslutning på trilogien.

Mødregruppen

7. februar
Denne danske komedie handler om en gruppe kvinder – og en enkel mand – som alle har fået en baby. Filmen ser dejlig skør ud, og er forhåbentlig dansk humor når det er bedst.

Mary Queen of Scots

14. februar
Historisk drama med to af tidens bedste skuespillerinder Saoirse Ronan og Margot Robbie, og om to af historiens mest barske og stærke dronninger; Mary I og Elizabeth I. Alene de vilde kostumer ser ud til at være tiden værd!

The Hate U Give

28. februar
En kuldegysende historie om amerikanske politibetjentes opførsel mod unge afro-amerikanske mænd. Filmen følger en ung pige, som ser sin barndomsven blive skudt af en politibetjent. Bogen er fantastisk, så vi håber at filmen også er det!

The Miseducation of Cameron Post

28. februar
En ung homoseksuel pige sendes til en religiøs lejr, som prøver at gøre homoseksuelle hetero. I hovedrollen ses Chloë Grace Moretz.
Da vi desværre ikke fik lov til at se ‘Boy Erased’ i biografen her i Danmark, er dette forhåbentlig et godt alternativ – begge film handler om unge som sendes til religiøse omvendelses-lejre.

At Eternity’s Gate

7. marts
Denne film er en meget kunstnerisk og visuel unik tilgang til en mand der fortjener noget filmisk anderledes – og det ser ud til han får det. Filmen handler om den ikoniske maler Vincent Van Gogh.

Captain Marvel

7. marts
Efter ‘Avengers: Infinity War’ er vi enormt spændte på at møde hende som skal redde hele verden; Captain Marvel. Derudover kan vi ikke få nok af mega girlpower, en film om en kvindelig superhelt ser vi ikke hver dag.
Vi kan ikke vente med at se Brie Larson udfolde sig!

Us

14. marts
Peele er en helt fantastisk stemme, ikke kun i horror, men i filmverdenen generelt. Instruktøren vender nu tilbage efter sin succes med gyserfilmen ‘Get Out’. Denne gang serverer han en simpel, men gruopvækkende historie om en familie, der får besøg af en gruppe fremmede.
‘Us’ ser tilpas skræmmende og social kommenterende ud.

Girl

4. april
‘Girl’ handler om ballerinaen Lara som er født dreng, men identificerer sig som pige. Alle accepterer hendes identitet som kvinde, men hendes krop, som er en ung drengs, sætter forhindrer for karrieren som ballerina. Filmen fortæller forhåbentlig en enormt rørende og medrivende karakterfortælling, samtidig med den behandler et meget aktuelt og interessant emne. Og hvem elsker ikke bare en god coming-of-age fortælling?

Shazam!

4. april
Efter mange skuffende oplevelser fra Marvels konkurrent DC, ser det nu ud til, at der måske gemmer sig en overraskelse i ‘Shazam!’. Dette er historien om en dreng, der bliver til en superhelt, hvilket måske ikke lyder originalt. Men filmen ser ud til at være underholdende, morsom og skæv.

The Old Man and the Gun

4. april
Robert Redford siger farvel, og vi skal være der til hans sidste film.
Filmen handler om en bankrøver, som har flygtet fra fængsel hele 18 gange. Nu er han 70 år, og vælger at lave sit sidste røveri.

Avengers 4: Endgame

25. april
‘Avengers: Infinity War’ var en af de vildeste superhelte-film vi nogen sinde har set! Efter den cliffhanger, har vi ikke kunne være i os selv af spænding for hvad der kommer til at ske med alle vores superhelte-venner. Forhåbentligt bliver Endgame mindst lige så episk som Infinity War!

Detective Pikachu

9. maj
Den her film ser simpelthen så skør ud. Point for at turde prøve noget nyt, og turde lave en live-action ud af noget så ikonisk og populært som Pokemon-universet. Men ikke mindst, at gøre noget så syrret, som at give Pikachu Ryan Reynolds’ stemme.

John Wick 3: Parabellum

16. maj
John Wick er én af de bedste action-franchises i nyere tid. Vi er SÅ klar på flere velkoreograferede kampscener og opfindsomme måder at slå folk ihjel på.

Aladdin

23. maj
Meget kan man sige om disse live-action Disney-film, men det er nu alligevel enormt spændende at se hvordan de tegnefilm vi voksede op med, bliver omdannet til film med virkelige mennesker. Derfor er ‘Aladdin’ altså et must-see. Det også enormt spændende at se hvordan Will Smith folder sig ud som Genie.

Foto copyright: Marvel studios, Universal Pictures, CGV, Lionsgate, CBS Films, Sundance Institute, 20th Century Fox, Warner Brothers, Nordisk Film, Dreamworks, Sloaen Helen, Yorgos Lanthimos, Amazon Studios, Walt Disney Studios