Fars sygt fede bilferie
Fars sygt fedebilferie, Vaction, Anmeldelse

Filmanmeldelse: ‘Fars sygt fede bilferie’

Vi kender allerede til fars fede ferie og man kan vidst godt kalde den lidt af en komedie klassiker. Nu er Rusty Grisworld blevet voksen, han går i sin fars uheldige fodspor og inviterer hele familien på bilferie til ’’the favorite family fun park’’ Walley World i den nye ’Fars sygt fede bilferie’.

Fars sygt fede bilferie

Historien

Rusty Grisworld er blevet voksen og er nu en discount pilot for firmaet econoair. Han har en smuk kone, Debbie og to sønner, Kevin og James som hele tiden går hinanden lidt på nakken. Det er som om deres liv er blevet lidt for trivielt, hvert år tager familien i den samme hytte som de har været i siden sønnerne blev født. Rusty tager hundene ved hårende og beslutter sig for at de skal på familie bilferie til Walley World, ligesom hans far altid tog Rusty og hans søster Audrey med til. Men som det altid sker for familien Grisworld, så er deres familie ferie ikke altid fryd og gammen.

Selve historien i ’fars sygt fede bilferie’ er noget vi har set før, det er der ikke noget nytænkning i. Faktisk er lidt som ananas i egen juice, men det gør ikke noget. For filmen er fyldt med en masse sjove replikker og senarier at selvom det er en film vi har set før, så har man stadig lyst til at se den. Den er tilpas tå krummende akavet, hyggelig og sjov. Det er en film der passer rigtig godt til en doven søndag, hvor man måske har lidt ondt i håret og bare har brug for den helt store popcorn menu, bland selvslik i uanede mængder og et godt grin, så er ’fars sygt fede bilferie’ perfekt.

Fars sygt fede bilferie

Skuespillet

Skuespillet er hvad man kan forvente af en Warner Bros produktion. Det er med eftertragtede skuespillere så som Ed Helms og Christina Applegate, som vi har set i mange film før og de gør deres job til UG. Dog skal replikkerne have et par ord med på vejen for (undskyld sproget) hold kæft de er geniale! Der er så mange gode jokes og bare på grund af dem, skal jeg klart set den igen på et tidspunkt!

Fars sygt fede bilferie

Visuelt

’Fars sygt fede bilferie’ er faktisk rigtig fin visuelt, man kan se at producenten har brugt nok penge til at det hele spiller og er i orden. Der er skruet op for kontrasten så hele filmen faktisk får lidt et ’’tegneserie’’ udtryk. Hvilket jeg godt kan lide. Det gør hele udtrykket sammenhængende. Desuden er locations ret velvalgte, det er klassiske American roadtrip stops og det gør filmen mere genkendelig.

Musik og lydbillede

Musikken er ret velvalgt, den er blandet med velkendte sange og nyt musik som alt sammen passer rigtig godt til filmen. Musikken er hvad Warner Bros er så kendt for, det skaber en helhed.