Filmanmeldelse: Red 2

Hollywoods grå guld er tilbage, og de sparker r**!

Da jeg hørte om den første Red film tilbage i 2010, troede jeg det var endnu en film hvori Hollywood kunne proppe en masse stjerner sammen, og derved prøve at tjene en masse penge på billetsalg. Men så fandt jeg ud af at filmen var inspireret af DC- tegneserien af samme navn, der byggede på Poul Moses en CIA- agent der bliver jagtet af hans egne folk, hvilket ændrer hans situation fra en grøn agent til rød (CIA kode sprog).

RED var en god og underholdende film fyldt med Hollywood veteraner og det var forfriskende at se, at de med deres mange år i gamet alle kunne levere en ok action-komedie.Det var især forfriskende at se Hellen Mirren dele lidt action øretæver ud, i stedet for hendes vanlige dramatiske roller.

Historie

I denne intense efterfølger til RED, tvinges den pensionerede CIA- agent, Frank Moses og hans efterhånden ældre hold af tidligere elite agenter ud  i en global jagt på en forsvundet, transportabel atombombe fra den kolde krigs mest intense periode.

Hvis deres mission skal lykkes, må de først overleve mødet med en hær af ustoppelige snigmordere, nådesløse terrorister og magtsyge individer der vil have fat i bomben. Missionen tager Frank og hans stærkt undervurderede hold fra USA til Paris, London og Moskva. Kan de stole på hinanden og mest af alt, kan de redde verden og vende hjem i ét stykke.

Lad det være sagt! RED 2 er super underholdende. Det er en perfekt sommerfilm der ikke kræver den store tankevirksomhed, men at man bare skal tag den for hvad den er…nemlig en god popcorn film. Kernen i underholdningen er ikke historien,  for RED 2 følger den klassiske Hollywood actionmanual (biler, bomber, masser af våben, dårlig kold-krigs plot og slowmotion), men skuespillet!

Der er også nogle nye medlemmer af det stjerne spækkede hold, som giver filmen ekstra underholdningsfaktor: Catherine Zeta Jones, Anthony Hopkins og Byung-Hun Lee.

red wallpapaer

Skuespil

Som sagt er det skuepillet der for mig driver filmen. Når man har at gøre med så mange Oscar vindende og nominerede skuespillere, burde det også være en selvfølge.

Bruce Willis gør det godt som Frank Moses og som sædvanlige kører han på action autopilot, rollen krævede ikke det store fra hans side. John Malkovich i rollen som Marvin Boggs er helt klart filmens komiske fanebærer da han hen klart har de bedste momenter. Hellen Mirren beviser også endnu en gang at hun besidder komisk talent og kan tages seriøs som en action bedstemor i Hollywood. Sidst men ikke mindst, har vi Byung-Hun Lee den sydkoreanke skuespiller som også er kendt fra G.I Joe franchisen, der er superb i rollen som The Hitman. Godt nok levere han den sædvanlige stereotypiske asiatiske karate-dude rolle, men han er bad-ass og han passer perfekt ind i gruppen af Hollywoods gråguld..

red 2.1

Visuelt

Nogle af Europas storbyer lægger baggrund til eksplosioner, skyderier og bil ræs.

Der er tale om London Moskva og Paris. Visuelt giver det ikke filmen noget ekstra, udover det faktum at det er skudt på location. RED 2 giver dig ikke samme følelse som en James Bond film gør når man ser 007 tøffe rundt i Istanbul, Venedig osv.. Derfor er der ikke noget at fremhæve rent visuelt. En fed detalje dog ses i overgang fra en scene til den anden, hvor det sidste billede i scenen bliver tegnet op som i tegneseriehæftet.

Musik og lydbillede

På lydsiden er der ikke noget at lægge mærke til andet end at det meste af musikken lyder som musikken fra 60’ernes spion tv serier (fx Mission Impossible), men på den anden side lyder det også lidt som elevator musik.

red