Filmanmeldelse: Riverdale

Riverdale er for alle dem, der savner noget at se efter, at ’Pretty Little Liars’ sluttede. Det er en spændende serie, der fodrer seeren med clues uden at give det hele væk. I Danmark har man indtil videre kun kunne se serien på Netflix, men nu er den første sæson endelig kommet på DVD.
Serien handler om en gruppe amerikanske unge, der bor i byen Riverdale. D. 4 juli forsvinder en fyr ved navn Jason Blossom, og han bliver efterlyst. Hele byen er i chok, især da det viser sig, at han blev myrdet. En gruppe af elever fra Riverdale high Betty Cooper, Veronica Lodge, Archie Andrews og Jughead Jones prøver sammen at finde ud af, hvad der er sket. De kommer dog ud på dybt vand, og byens mange hemmeligheder bliver afsløret en efter en.

Sofa-faktor
På overfladen virker serien meget mainstream og lig så mange andre serier, der har kørt de sidste par år. En gruppe unge med masser af hemmeligheder, der prøver at opklare et mord. Dette er ikke noget nyt, og jeg var først bange for, at serien ikke ville skille sig ud. Det formår den dog. Karaktererne virker meget stereotype; Jughead der er den ensomme mystiske fyr, Archie der er atleten og Veronica Lodge der er den rige bitchy pige. I løbet af sæsonen får seeren dog et indblik i, at der er meget mere til karaktererne, end hvad man ser på overfladen. Dette er meget forfriskende. Der er alligevel episoder, hvor karaktererne er en smule for meget. Veronica er næsten et omvandrende tumblrpost, og hun spytter spydige og vittige kommentarer ud som virker en smule malplaceret. Seeren kan relatere sig til karaktererne og deres problemer. ’Riverdale’ er baseret på tegneserien ’Archie’.

Seriens producenter ved lige hvad der er populært i øjeblikket. Det er næsten som om, at de har lavet en tjekliste med alle vintageting der er populære og proppet det hele ind i serien. Pop’s, som er en diner som gruppen spiser på, er som taget ud af en Instagrampost med dens neonlys. De tager også emner som homoseksualitet og voldtægt op, som begge er emner der er meget omdiskuteret i øjeblikket. Riverdale er en serie der skriger 2017, på den bedste måde. Den ved hvad seerne vil have og giver dem det. De nævner endda et shipname til en af parrene i serien. Hvilket fører mig videre til et af de store temaer i serien: kærlighed. Serien er proppet med forelskelse, og stjæler til tider fokus fra det der faktisk sker. Generelt er det nogle fine kærlighedshistorier, men karakteren Archie hopper mellem tre piger i løbet af sæsonen, og dette virker en smule for meget.

Skuespillerne spiller også fint. Især Cole Sprouse der spiller Jughead Jones, og Madelaine Petsch der spiller Cheryl Blossom. De to er helt klart de mest talentfulde. K.J. Apa, der spiller hovedpersonen Archie, er ikke noget at råbe hurra for. Han har et kønt ansigt, men hans skuespil er ikke det bedste.

©2017 The CW Network

Ekstramateriale:
Generelt er jeg ikke den store fan af ekstramateriale, og jeg ser det sjældent. Jeg tog mig dog tid til at se det hele her og vil derfor skrive lidt om hvert ekstramateriale.

‘The new normal’ : Viser billeder fra Archie tegneserien, hvor den executive producer siger hvorfor han godt kan lide serien. Han fortæller om, hvordan han har gjort serien mere mørk og mystisk. Dette mener han giver karaktererne dybde. Der forklares også, hvordan de bevidst har arbejdet med at give serien et vintageudtryk. Dette klip er helt klart min yndlings fra ekstamaterialet. Der bliver grundigt forklaret meningen bag serien, og hvordan det var at omdanne tegneserien til en Tv-serie. Det er spændende, og det fik mig til at lægge mærke til detaljer, som jeg ikke havde tænkt over, da jeg så serien.

Deleted scenes: Som altid var der også en masse deleted scenes, der blev vist en efter en. De er ofte meget korte, helt ned til 3 sekunder, og en anelse kedelige. Der er en grund til, at de blev cuttet fra. Deleted scenes gav ikke rigtig noget ekstra, som man følte at det færdige produkt manglede, så det fungerede ikke så godt.

’I Got you’: er en 3 minutter lang scene, hvor Archie og Pussycats synger sangen ’I Got You’. Den er filmet som et klip fra serien, og fungerer godt. Jeg elsker de tidspunkter i serien, hvor castet selv synger sange, og vil ønske at der var flere. Derfor kunne jeg godt have ønsket, at de havde samlet alle sangscenerne i dette ekstramateriale, så seeren kan få genopfrisket dem alle, uden at behøve at se hele serien igennem.

Riverdale the ultimate sin: Filmproducenterne snakker om hvordan den skiller sig ud fra andre ungdomsserier. Der bliver snakket om hvordan mordet sker tidligt, og det derfor er omdrejningspunktet for resten af serien.

Comic con panel: Her får man lov til at se en stor del af castet til Comic Con, hvor de indgår i en panelsamtale. De bliver blandt andet spurgt til casting, deres kendskab til tegneserien ’Archie’ og deres relation til hinanden. Det er en smule kedeligt at høre på, når man ikke selv er der, og lyden er dårlig, så man kan næsten ikke høre hvad de siger.

Gag reel: Til sidst er der en masse bloppers, der selvfølgelig altid er sjove at se.

Riverdale er den perfekte blanding af krimi, kærlighed og komedie. Der er ikke noget tidspunkt, hvor man keder sig. Der sker hele tiden noget nyt som tilføjer et plottwist til historien. Den er ikke så forudsigelig, som mange andre teenageserier. Den er ekstrem underholdende og godt tidsfordriv. Når man først er gået i gang er det svært at stoppe efter en episode. En stor del af ekstramaterialet er sjovt, og giver seeren en bedre forståelse for filmproducenternes valg, men der er også meget, som man godt kunne have været foruden.

More Stories
spectre james bond
Titel og plakat til den nye James Bond