Filmanmeldelse: Vilde Rolf smadrer Internettet

Tilbage i 2012 udkom ‘Vilde Rolf’ (Wreck-It Ralph), som ikke kun blev en gigantsucces for Disney, men som viste sig at være en rigtig god film. Nutidens børn og unge er ikke vokset op med den klassiske arkadehal, hvor man tog hen med sine småpenge for at spille diverse arkadespil, såsom ‘Pacman’, ‘Donkey Kong’ eller ‘Street Fighter’. Derfor så varmede det ekstra om hjertet hos denne nostalgiske skribent, at man fra Mickey Mouse studiets side, havde skabt et miljø, som bragte en tilbage til barndommen. Derfor var jeg var helt klart frisk på endnu en omgang med Rolf og hans veninde Vanilje von Schlick, der i den nyeste film udfordres af den morderne digitale tidsalder.

Historie

Vi befinder 5 år efter den første film. Livet i arkadehallen går som smurt, og når de sidste kunder er gået hjem, holder arkadefigurerne fyraften. Rolf og Vanilje von Schlick nyder deres tid sammen, og som bedste venner forlader de aldrig hinanden, med mindre de er på arbejde i hver deres separate arkadespil. Men en dag går rattet til Vaniljes bilspil i stykker, og siden prisen for et nyt på Ebay koster for meget, så beslutter ejeren af arkadehallen at bilspillet skal skrottes. Noget må gøres, før det er for sent! Derfor får Rolf den geniale idé, at ham og Vanilje kan rejse hen til internettet (the great WiFi), hvor de kan købe et nyt rat. Men nemt bliver det ikke, for internettet er et uendeligt stort og uoverskueligt sted, hvor der eksisterer spam, virusser og andet farligt.

Denne skribent er ikke fan af “product placement”, hvor man klistrer film ind i reklamer, hvilket eksempelvis ‘Transformers’ filmene altid gør. Men efter den første ‘Lego’ film, så viste det sig, at man sagtens kunne lave en film med hjertet og sindet det rigtige sted, selvom det også var en stor reklamesøjle for de danske plastikbrikker. Men alligevel, så var jeg bange for, at 2’eren til ‘Vilde Rolf’ ville være en tom reklamefilm for alle mulige internetsider. Ikke mindst efter at have set den absolut forfærdelige ‘Emoji’ film, som vitterlig skrabede bunden for animations-genren.

Men heldigvis, så kan jeg rapporterer at ‘Vilde Rolf smadrer Internettet’ ikke kun er en 180 graders oplevelse, som den førnævnte skrækkelige film. Nej, det er en mesterlig familiefilm, som man ikke kan lade være med at blive revet med af. Javist, der er nogle klassiske klichéer, men de irriterer ikke, da plottet er velfortalt. Derudover, så er filmen også forbandet skæg og charmerende, og har en hel masse spøjse kommentarer til internettets funktion og hvordan vi mennesker bruger (eller misbruger) dette medie. Kan kun varmt anbefale denne vel nok bedste animationsfilm, som du kan se med de yngste. Men, jeg råder til at børn under 6 år, måske ikke skal gå ind og se filmen. Der er nogle scener, som måske kan være for hæftige eller uhyggelige for de mindste i børneflokken.

Skuespil

Skribenten valgte at se filmen med engelsk tale, hvilket man helt klart kan anbefale, især hvis man kun er voksne der skal ind og se filmen. Stemmerne er fantastiske og passer perfekt ind til de enkelte karakterer. John C. Reilly er Rolf, og han leverer mange følelser og ikke mindst hjerte/troværdighed til hans karakter.

Visuelt

Visuelt imponerende! Der sker mange ting i ‘Vilde Rolf smadrer Internetter’, og i dårligere filmskabers hænder, så ville ens koncentration nok have været smadret, men der er fuldstændig kontrol over dette værk, og publikum mister på intet tidspunkt overblikket. Konceptet omkring Internettet er intet mindre end genialt, og der er forfærdelig mange godter i dette univers. Ja, det er reklamer over det hele for YouTube, Amazon, Ebay og Star Wars… men tro mig, når jeg skriver, at det er genialt sat samme!

Musik og Lydbillede

Henry Jackman og Alan Menken er mændene bag filmens musik. Og det er en genial palet af noget nyt og “gammelt”. Der optræder et musicalnummer på et tidspunkt, som (i hvert fald for os voksne) er ustyrlig morsomt! Lyddelen er i høj kvalitet og lækker, og det er vel nok den animationsfilm som jeg har set, som har den bedste lyd.