Gemt og glemt guld på Netflix (DK)

Trænger du til lidt inspiration næste gang du logger ind på Netflix DK og kigger på overfloden af de mere end 7000 titler – der stadig udvides dag for dag – så check vores udpluk af 30 nye og ældre glemte eller gemte goldies. Hvor mange af dem kender du – og har du set?
Kom gerne selv med flere forslag!

1. Nawals Hemmelighed

nawals hemmelighed
Premiere: 2010
Genre: kærlighed, drama, thriller
Varighed: 130 min.
Skuespillere: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin
Instruktør: Denis Villeneuve
Om filmen: Tvillingerne Jeanne og Simon rejser til Mellemøsten og forsøger at genskabe deres families ukendte historie efter deres mors pludselige død og efterladte mystiske testamente. Filmen var oscar-nomineret og med rette. Den er uforudsigelig og pirrerende helt til de sidste minutter.

2. Lock, Stock and Two Smoking Barrels

lock stock
Premiere: 1998
Genre: krimi, thriller, humor
Varighed: 102 min.
Skuespillere: Jason Flemyng, Dexter Fletcher
Instruktør: Guy Ritchie
Om filmen: En sand klassiker. Hvis du elsker Snatch vil du elske Lock, Stock and Two Smoking Barrels – de har samme underfundige britiske humor, bizarre replikker og fantastisk kameraklipning. I filmen snydes Ed i kort af gangsteren Slagter Harry og står med en kæmpe gæld og en uge til at skaffe pengene. Sammen med vennerne tager han kampen op på sin helt egen facon.

3. Shame

shame
Premiere: 2011
Genre: drama
Varighed: 96 min.
Skuespillere: Michael Fassbender, Carey Mulligan
Instruktør: Steve McQueen
Om filmen: I New York udlever Brandon (Michael Fassbender) sine seksuelle fantasier ved jævnlige besøg hos prostituerede, uden evne til at knytte sig til eller forholde til den følelsesmæssige del af samlejet. For Brandon er sex-afhængig. Hele hans liv centrer sig omkring næste ‘nedlæggelse’ af en ny kvinde. Da hans søster – som har andre mentale problemer at skulle håndtere – opdager Brandons afhængighed, udvikler deres forhold sig foruroligende og gamle barndomshemmeligheder dukker op til overfladen.

4. Harry Brown

harry brown
Premiere: 2009
Genre: drama, krimi, thriller
Varighed: 98 min.
Skuespillere: Michael Caine, Emily Mortimer
Instruktør: Daniel Barber
Om filmen: Harry Brown (Michael Caine) – en tidligere marinesoldat og enkemand – forstyrrer ingen og lever et stille, ensomt liv i et område, som gradvist er blevet forvandlet til en ghetto, hvor bander hærger og spreder frygt. Da nogle narkohandlere slår hans eneste ven ihjel, tager Harry Brown loven i egne hænder.

5. Frozen Ground

frozen ground
Premiere: 2013
Genre: drama, krimi, thriller, biografi
Varighed: 105 min.
Skuespillere: Nicolas Cage, Vanessa Hudgens
Instruktør:Scott Walker
Om filmen: I denne faktabaserede thriller slår en betjent fra Alaska, som forfølger en seriemorder, sig sammen med en 17-årig prostitueret, som er sluppet ud af morderens klør. Resultatet er en hæsblæsende thriller.

6. The Fourth State

the fouth state
Premiere: 2012
Genre: drama, krimi, thriller
Varighed: 115 min.
Skuespillere: Moritz Bleibtreu, Kasia Smutniak
Instruktør: Dennis Gansel
Om filmen: En tysk journalist, der arbejder i Moskva, opdager en terrorsammensværgelse, der måske er en del af en større politisk sammensværgelse. Men da han begynder at kigge ind i historien, bliver konsekvenserne og historien mere omfattende, end han først have forestillet sig.

7. Fireflies in the Garden

fireflies in the garden
Premiere: 2008
Genre: drama, kærlighed
Varighed: 95 min.
Skuespillere: Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Julia Roberts
Instruktør: Dennis Lee
Om filmen: Efter en tragedie i familien prøver en forfatter at lappe på forholdet til sin far under det årlige familiebesøg, mens han og resten af familien på hver deres måde sørger over morens pludselige og uventede død. Under besøget dukker gamle traumer og fordækte hemmeligheder op til overfladen som vil forandre familien for altid.

8. Detachment

detachment
Premiere: 2011
Genre: drama
Varighed: 93 min.
Skuespillere: Adrien Brody, Marcia Gay Harden
Instruktør: Tony Kaye
Om filmen: Da en vikar imod sin vilje bliver overført til en skole i storbyen, bliver han involveret i sine elever og kollegaer på uventet vis. Det samme gælder en ung prostitueret, som han samler op fra gaden af medlidenhed og som han udvikler et særligt tilknytning til.

9. Skin

skin
Premiere: 2008
Genre: drama, biografi
Varighed: 102 min.
Skuespillere: Sophie Okonedo, Sam Neill
Instruktør: Anthony Fabian
Om filmen: En mørkhudet pige, der er datter af hvide afrikaanere under apartheidstyret i Sydafrika, har identitetsproblemer, fordi hverken sorte eller hvide vil kendes ved hende. Det samme gælder hendes familie, da hun vælger en mørk mand. Hun må derfor kæmpe sig vej gennem livet uden opbakning, hjælp eller familie før meget sent i livet. En rørende og autentisk fortælling.

10. Snabba Cash

snabba cash
Premiere: 2010
Genre: drama, thriller, krimi
Varighed: 119 min.
Skuespillere: Joel Kinnaman, Matias Varela
Instruktør: Daniel Espinosa
Om filmen: Baseret på den svenske bestseller roman med samme navn. Johan mænger sig med overklassen og fører yuppielivet, men hans økonomiske situation er langt fra god. Derfor fristes han, da han tilbydes en lukrativ deal med at hvidvaske kokainpenge hvilket skaber (identiets)dilemma og vidtrækkende konsekvenser. Samtidig søger han at finde sin søster, hvis forsvinden år tidligere endnu ikke er opklaret.

11. The Iceman

iceman
Premiere: 2013
Genre: drama, thriller, krimi
Varighed: 105 min.
Skuespillere: Michael Shannon, Winona Ryder
Instruktør: Ariel Vromen
Om filmen: Da Richard mister sit job og står uden indtægt, er han desperat efter at finde en ny måde at forsørge sin familie på. Han kommer i kontakt med mafiaen og en helt ny side af sig selv (…)

12. Take This Waltz

take this waltz
Premiere: 2011
Genre: kærlighed
Varighed: 111 min.
Skuespillere: Michelle Williams, Seth Rogen
Instruktør: Sarah Polley
Om filmen: Dette intime, uprangende romantiske drama skildrer en lykkeligt gift kvinde, der oplever en pludselig og meget stærk tiltrækning til en anden mand. Hun keder sig i sit trivielle og forudsigelige forhold, og søger ny spænding. Men måske er en affære ikke svaret på hendes kedsomhed.

13. Texas Killing Fields

texas killing fields
Premiere: 2011
Genre: drama, krimi, thriller
Varighed: 104 min.
Skuespillere: Sam Worthington, Jeffrey Dean Morgan
Instruktør: Ami Canaan Mann
Om filmen: Da to betjente prøver at opklare en stribe mord i en lille by i Texas nær den mexicanske grænse, ender de i en nervepirrende katten-efter-musen-leg med morderen.

14. Welcome to the Rileys

welcome to the rileys
Premiere: 2010
Genre: drama
Varighed: 110 min.
Skuespillere: James Gandolfini, Kirsten Stewart
Instruktør: Jake Scott
Om filmen: Kirsten Stewart kan andet end at kysse vampyrer. I Welcome to the Rileys spiller hun en prostitueret teenagepige, som ved et tilfælde støder ind i Doug. Doug og hans kone Lois er altidmens slået helt ud over deres datters død, men mødet med den unge prostituerede pige – der liger deres afdøde datter skræmmende meget – fører til et usædvanligt forhold de tre imellem – og nyt håb for dem alle.

15. Fish Tank

fish tank
Premiere: 2009
Genre: drama
Varighed: 119 min.
Skuespillere: Katie Jarvis, Michael Fassbender
Instruktør: Andrea Arnold
Om filmen: Mia er konstant på kant med verden. Hun bliver smidt ud af skolen og lukkes ude af vennerne. Men en dag kommer hendes mor hjem med en fremmed, der lover at ændre alt. Roger Ebert sammenlignede med rette Andrea Arnold med den britiske mesterinstruktør Ken Loach, og Fish Tank er en film af den slags, der på ingen måde har fået den opmærksomhed, den fortjener. I øvrigt medvirker Michael Fassbender, der i 2009 endnu ikke var et alment kendt navn.

16. The Whistleblower

whistleblower
Premiere: 2011
Genre: Biografi, Krimi, Drama
Varighed: 112 min.
Skuespillere: Rachel Weisz, Monica Belluci, Vanessa Redgrave
Instruktør: Larysa Kondracki
Om filmen: Baseret på virkelige hændelser. Kathy (Rachel Weisz) er en amerikansk politibetjent, som siger ja til et job i Bosnien, hvor hun skal hjælpe med at skabe fred og orden. Hendes forventninger om at genopbygge et ødelagt land bliver hurtigt udvisket, da hun opdager korruption, hvor bl.a. menneskehandel og mishandling af unge kvinder er en realitet. Kathy er fast besluttet på at få disse bagmænd bag tremmer.

17. Rabbit Hole

rabbit hole
Premiere: 2010
Genre: drama, kærlighed
Varighed: 91 min.
Skuespillere: Nicole Kidman, Aaron Eckhart
Instruktør: John Cameron Mitchell
Om filmen: John Cameron Mitchells film, der bygger på David Lindsay-Abaires teaterstykke, er et drama om Becca (Nicole Kidman) og Howie (Aaron Eckhart), der mister deres 4-årige søn i en bilulykke. Kidman, der producerede filmen via sit eget produktionsselskab Blossom Films, modtog i 2011 en Oscarnominering for den gribende under-huden-præstation, hun leverer. Ydermere medvirker Aaron Eckhart, der i filmen spiller Kidmans mand, og Diane Wiest, der spiller hendes mor. Begge skal fremhæves, og filmen bør ses.

18. The Wrestler

wrestler
Premiere: 2008
Genre: drama, sport
Varighed: 104 min.
Skuespillere: Mickey Rourke, Marisa Tomei
Instruktør: Darren Aronofsky
Om filmen: Wrestleren ‘The Ram’ har passeret de 50 år og er egentlig for gammel til at kaste sig gennem luften og smide rundt med andre muskelsvulmende mænd i arenaen. Han har ingen kontakt til sin voksne datter og lever et liv med sprut, stoffer og prostituerede, der er ligeså udbrændte som The Ram selv. Men han kan ikke lægge sit image fra sig – han kan ikke lægge identiteten som The Ram fra sig. Også selvom han for længst har overskredet sidste udløbsdato. For uden The Ram, har han intet – er han intet. Nu får han muligheden for et evt. come-back – må det bære eller briste. Sideløbende knytter han bånd til en prostitueret, som får den gamle wrestler til at genoverveje sit liv og forhold til sin datter.

19. Out of the Furnace

out of the funace
Premiere: 2013
Genre: drama, thriller
Varighed: 116 min.
Skuespillere: Christian Bale, Woody Harrelson
Instruktør: Scott Cooper
Om filmen: Båndet mellem to brødre – der begge lever i et white trailer-trash amerikansk forstadskvarter – sættes på prøve, da den ene kommer i fængsel, og den anden bliver involveret i et forbrydersyndikat. Et råt socialrealistisk drama, der dog har en underlig stilfærdighed over sig.

20. Crash

crash
Premiere: 2004
Genre: drama, krimi, thriller
Varighed: 110 min.
Skuespillere: Sandra Bullock, Don Cheadle
Instruktør: Paul Haggis
Om filmen: I tiden efter 11. september bryder spændinger frem i Los Angeles, da folk fra alle steder i livet støder sammen i løbet af 36 timer. Skæberne mødes og skilles – de indvirker alle direkte eller indirekte på hinandens livsfortællinger.

21. 8 mm

8 mm
Premiere: 1999
Genre: krimi, thriller
Varighed: 123 min.
Skuespillere: Nicolas Cage, Joaquin Phoenix
Instruktør: Joel Schumacher
Om filmen: En privatdetektiv styrter ned i en afgrund af ondskab, grimhed og mord, efter en enke hyrer ham til at finde ud af, om en dødsporno blandt hendes afdøde mands ejendele er ægte.

22. Trade

trade
Premiere: 2007
Genre: drama, thriller, krimi
Varighed: 115 min.
Skuespillere: Kevin Kline, Cesar Ramos
Instruktør: Marco Kreuzpaintner
Om filmen: 13-årige Adriana kidnappes i Mexico Citys ghetto og sælges til sex i USA. I filmen følger vi hendes brors færd for at redde hende fra den ulovlige sexindustri. En tankevækkende film.

23. Sin Nombre

si nombre
Premiere: 2009
Genre: kærlighed, drama, thriller
Varighed: 92 min.
Skuespillere: Paulina Gaitan, Édgar Flores
Instruktør: Cary Fukunaga
Om filmen: På flugt fra en voldelig gadebande i Centralamerika skjuler en ung kriminel sig på taget af et kørende tog i håbet om en frisk start i et nyt land. Her møder han en ung pige, der ligeledes søger en ny skæbne – en ny mulighed – en udvej fra det, de kommer fra.

24. The Road

road
Premiere: 2009
Genre: drama, sci-fi
Varighed: 106 min.
Skuespillere: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee
Instruktør: John Hillcoat
Om filmen: En dystopisk dommedagsfortælling fra en postapokalyptisk fremtid. I filmen følger vi to overlevende – en far og en søn – der vandrer på landevejene i søgen efter et bedre liv. I deres vandren møder de anarki, tomhed, sygdom, ødelæggelse og moralløshed. Faren lærer sønnen at lade sin pistol og sætte den mod tindingen. Hellere dø for egen hånd end blive voldtaget, dræbt og ædt af andre mennesker. Men er det virkelig en verden man ønsker at leve i?

25. R

r
Premiere: 2010
Genre: drama, thriller, krimi
Varighed: 96 min.
Skuespillere: Pilou Asbæk, Dulfi Al-Jabouri
Instruktør: Tobias Lindholm og Michael Noer
Om filmen: Rune afsoner en voldsdom i Horsens Statsfængsel. Hans intention var at holde sig for sig selv og undgå problemer, men fængslet er fyldt med regler og skjulte dagsordener, hvorfor Rune ender med at distribuere narkotika mellem afdelingerne i fængslet. En skræmmende realistisk film, der fører os bag fængselsmurenes vægge. Filmen vandt Bodilprisen for bedste danske film i 2011. Pilou Asbæk modtog Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle for sin præstation som Rune.

26. Boogie Nights

boogie nights
Premiere: 1997
Genre: drama, kærlighed, humor
Varighed: 96 min.
Skuespillere: Mark Wahlberg, Burt Reynolds
Instruktør: Paul Thomas Andersen
Om filmen: Paul Thomas Andersons episke værk om pornoindustrien har Mark Wahlberg i hovedrollen som afrydderen, der ender som pornoens superstjerne. Vi møder først Mark Wahlberg som ung og uerfaren, og følger hans udvikling når præsenteret for pornoindustriens nedbrydende ansigt.

27. Lost in Translation

lost in trans
Premiere: 2003
Genre: drama, kærlighed, humor
Varighed: 101 min.
Skuespillere: Scarlett Johansson, Bill Murray
Instruktør: Sofia Coppola
Om filmen: En af Sofia Coppolas bedste værker, der uden lange dialoger og forklarende replikker fortæller, hvordan to fortabte sjæle i Tokyo, en forsømt hustru til en fotograf og en udbrændt filmstjerne, finder trøst i hinandens selskab.

28. Rush

rush
Premiere: 2013
Genre: Action, Biografi, Drama
Varighed: 123 min.
Skuespillere: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde
Instruktør: Ron Howard
Om filmen: Baseret på virkelige hændelser. Vi befinder os i 1970’erne, den flotte engelske playboy James Hunt (Hemsworth) og hans eminente modstander fra Østrig, Niki Lauda (Bruhl) kæmper om titlen som den bedste Formel 1 kører i verden. Vi følger de to forskellige personligheder i tykt og tyndt både inde og uden for banen. Der er ikke plads til fejl og de er villige til at sætte alt på spil, for at blive verdens bedst.

29. The Hours

the hours
Premiere: 2002
Genre: drama
Varighed: 114 min.
Skuespillere: Meryl Streep, Julianne Moore, Nicole Kidman
Instruktør: Stephen Daldry
Om filmen: Virginia Woolf, Laura Brown og Clarissa Vaughan er tre forskellige kvinder, der lever i tre forskellige tidsperioder. Men de forbindes af et enkelt stykke litteratur. Filmen er surreal og springer mellem hovedrollernes fortællinger, så beskueren konstant bliver i tvivl om, hvad der er virkelighed, hvem der er virkelige og hvad der er opdigtet lyrik.

30. Oldboy

oldboy
Premiere: 2003
Genre: thriller
Varighed: 119 min.
Skuespillere: Min-sik Choi, Ji-tae Yu
Instruktør: Chan-wook Park
Om filmen: En klassiker, der afslutningsvis bør nævnes. Filmen beskriver, hvordan en desperat forretningsmand bliver låst inde i en celle, bedøvet og udsat for tortur i 15 år uden forklaring. Pludselig bliver han dog løsladt uden forklaring og prøver nu vil han finde sine gerningsmænd og hævne de mange år i fangeskab. Men vejen hertil fører ham ikke derhen er fyldt med uforudsete konsekvenser og afsløringer. Filmen kan også findes i en amerikansk (og mere ‘poppet’) version på Netflix DK.