Læs anmeldelsen af filmen 'Jack Ryan: Shadow Recruit' med Chris Pine, Kevin Costner og Keira Knightley.

Filmanmeldelse: Jack Ryan: Shadow Recruit – Blu ray/dvd

Sofa-faktor

Med ‘Jack Ryan: Shadow Recruit’ genstarter instruktøren Kenneth Branagh historien om den kvikke og belæste analytiker Jack Ryan. Vi følger Jack Ryans “hurtige” vej til CIA, hvorefter han bliver sendt til Moskva i sporet på foruroligende finansielle transaktioner, som senere viser sig at være et led i et stort terroranslag mod hele det finansielle system. Samtidig har Jack Ryan problemer med at holde sit arbejdsliv hemmeligt for kæresten Cathy (Keira Knightley), som tror han har en affære.

Som stor fan af Tom Clancys univers og især Jack Ryan figuren som er blevet portrætteret af Ben Affleck (The Sum of All Fears), Harrison Ford (Patrioternes spil) og Alec Baldwin (Jagten på Røde Oktober) glædede jeg mig til at se ‘Jack Ryan: Shadow Recruit’ som er begyndelsen på Jacks historie.

‘Jack Ryan: Shadow Recruit’ er tættere på Mission Impossible end den er på James Bond. Jeg ville ønske at filmen havde været mere politisk thriller end action thriller. Historisk set har Hollywood ramt Tom Clancy ånden, da Jack Ryan filmene typisk har været hardcore politiske thrillere som det ses i ‘Jagten på Røde Oktober’ og  ‘Patrioternes spil’. Desværre er der for meget fokus på at lave en standard international-spionfilm, at man glemmer at give historien noget originalitet. Skuespillet og spændingsfaktoren er ikke optimalt, så der er noget at tænke over til en eventuel efterfølger.

Trods disse problemer, lykkes det for ‘Jack Ryan: Shadow Recruit’ at finde en rød tråd til Clancys romaner. Det tager det dristige skridt at smide alle de tidligere inkarnationer af karakteren ud, og portrættere Ryan som en tidligere marinesoldat, der bliver CIA-analytiker, efter at han er blevet såret i Afghanistan. Det er fedt at man bringer karakteren ind i det 21. århundrede.

‘Jack Ryan: Shadow Recruit’ skal helt klart ses, hvis man bare skal se en film som ikke kræver det store af en. Du sidder ikke på kanten af sofaen af bare spænding, men du falder heller ikke i søvn.

Extra materiale 

Der er de sædvanlige, slettet scener som ikke er med i filmen. Så kan man se filmen med intsruktøren som kommentator. Der er også fokus i ekstra materialet på vejen fra manuskript til film og om karakterens fortid på film og i litteratur. Alt i alt meget underholdende ekstra materiale.