nordisk film

‘Marco Effekten’ får premiere i 2021

‘Marco Effekten’ har fået en ny premieredato, og er rykket ca. en måned frem til 21. januar 2021. Den længe ventede thriller skulle oprindeligt have haft premiere i starten af februar 2021, men som konsekvens af at biografmarkedet har været ramt af en lang række aflysninger og udskydelser af internationale film, er premieren på ‘Marco Effekten’ nu blevet fremrykket, og dermed udfylde det tomrum, som flere af de populære amerikanske film har efterladt.

‘Marco Effekten’ bliver den første Afdeling Q film med Ulrich Thomsen i rollen som Carl Mørck – som tidligere blev spillet af Nikolaj Lie Kaas. 

‘Marco Effekten’, bygger på Jussi Adler-Olsens femte roman i krimiserien om Carl Mørck. I filmen bliver en mindreårig udenlandsk dreng pågrebet af politiet ved grænsen med et dansk pas på sig. Det viser sig, at passet tilhører en dansk mand, som er mistænkt for pædofili og efterlyst af politiet. Sagen havner hos Afdeling Q på Carl Mørcks skrivebord, hvor det, som i starten synes at være en kæde af tilfældigheder, eksploderer i en skæbnesvanger menneskejagt, og snart trækker det tråde til den mest beskidte del af Københavns underverden og til Slotsholmens bonede gulve i et intrigant spil om korruption og misbrug af dansk ulandsbistand.

I ‘Marco Effekten’, er instrueret af Martin Zandvliet. Ulrich Thomsen indtager rollen som den uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck, mens Zaki Youssef og Sofie Torp spiller henholdsvis Assad og Rose.  

‘Marco Effekten’, har premiere den 21. januar 2021.

nordisk film