Nordisk film

‘Natten har Øjne’ udtaget til filmfestival

Gabriel Bier Gislasons debutfilm ‘Natten har Øjne’ er netop blevet udtaget til den prestigefyldte amerikanske filmfestival Tribeca Film Festival i New York i konkurrencen for internationale spillefilm, som løber af stablen d. 8-19 juni i New York. 

‘Natten har Øjne’ er en romantiske gyser, der trækker tråde dybt ind i jødisk mytologi – en nervepirrende og humoristisk kærlighedsfortælling om, hvor langt man vil gå for den, man elsker. Filmen har et stærkt cast, der inkluderer bl.a. Robert-vinderen Josephine Park, Game of Thrones-stjernen Ellie Kendrick og sværvægterne i dansk film Sofie Gråbøl og David Dencik. 

Handlingen

I ‘Natten har Øjne’ møder vi Maja, som lever af at optræde som nisse i storcentre og biblioteker. Da hun møder Leah, en ung, jødisk kvinde fra London, falder hun pladask for hende. Men da Leah får et mystisk anfald, frygter Maja at deres hæsblæsende romance må slutte og vælger at tage en impulsiv beslutning om at følge med Leah tilbage til sit hjem i det ortodokse jødiske kvarter i London. Her møder hun snart sin nye underbo, Leahs mor Chana, der oprindeligt selv er fra Danmark. Hun er en dominerende og hemmelighedsfuld kvinde, der er reserveret og skeptisk overfor sin nye svigerdatter. Men Maja prøver alligevel at gøre et godt indtryk, men finder hurtigt ud af, at noget er helt galt… 

Biografpremiere: Den 30. juni 2022

More Stories
sam mendes
Mendes…..Sam Mendes