Nordisk Film

‘Nattevagten 2’ ?

465.000 danskere gøs og skreg i biografen, da Ole Bornedals danske gyser ‘Nattevagten’ fik  premiere i 1994. Filmen var en enestående anmelder- og publikumssucces, som nærmest øjeblikkeligt gjorde den til et kultdyrket dansk filmfænomen. Den er siden blevet set af millioner på tv, dvd og på tværs af andre platforme og har også fået sit eget amerikanske remake med Ewan McGregor og Nick Nolte.

28 år efter premieren kan Nordisk Film i dag offentliggøre, at der kommer en opfølger, og at filmen er begyndt på optagelser i denne uge. ‘Nattevagten: Dæmoner går i arv’ instrueret og skrevet af Ole Bornedal, som dengang fik sit folkelige gennembrud med ‘Nattevagten’.  ‘Nattevagten: Dæmoner går i arv’ har premiere 25. december næste år i biografer over hele landet.

Handlingen

Det, der skete i kælderen på Retsmedicinsk Institut for knap 30 år siden er aldrig blevet glemt, og det er ikke tilfældigt, at Emma har taget jobbet som nattevagt samme sted. Hendes mor Kalinka kom sig aldrig over oplevelsen og begik selvmord da Emma var lille, og hendes far Martin lever i dag som en skygge af sig selv. 

Elefanten i rummet er den fortrængte fortælling om, hvordan den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer (Ulf Pilgaard) næsten dræbte Emmas forældre, som kun i allersidste øjeblik blev reddet af vennen Jens. Siden dengang har de alle været hjemsøgte af erindringen om den nat – og i fortielsen er Emma vokset op og har arvet forældrenes traume.

Emma beslutter sig for at udrede, hvad der egentlig skete dengang med Wörmer og får iværksat et uautoriseret møde med ham i hans isolationscelle. Men oplevelsen trækker den dømte kommissær ud af sin koma og sætter en kæde af skæbnesvangre begivenheder i gang. Nu starter et blodigt hævntogt mod alle dem, som i sin tid beseglede Wörmers skæbne… 

Stjernehold

Ole Bornedal har samlet et enestående stjernecast med flere af skuespillerne fra den første film og et miks af nogle af tidens største danske skuespillere. Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin, der er blevet stærkt traumatiseret af fortiden og via sin datter Emma forsøger at genvinde fodfæste i livet.

Efter store roller i internationale tv-serier, som Killing Eve og The Witcher, er Kim Bodnia tilbage i sin første danske filmrolle i 9 år. Han vender tilbage til rollen som Jens, der gjorde ham berømt for 28 år siden. I rollen som den uhyggelige Kommisær Wörmer er Ulf Pilgaard også tilbage.