foto af Henrik Ohsten, Zentropa

Nikolaj Arcels nye danske storfilm hedder…?

Zentropa Entertainments er netop startet optagelser på Nikolaj Arcels nye danske storfilm ‘Bastarden’, og i dag kan hele det store cast offentliggøres. Tidligere på året blev det offentliggjort, at Mads Mikkelsen og Amanda Collin spiller de to hovedroller som henh. den forarmede kaptajn Ludvig Kahlen og den handlekraftige Ann Barbara med ar på sjælen. 

Nikolaj Arcels ‘Bastarden’ er baseret på Ida Jessens anmelderroste bestseller Kaptajnen og Ann Barbara fra 2020 og skildrer kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark. 

Historien

Året er 1755. Det er Frederik 5’s højeste ønske at kolonisere den sidste utæmmede del af hans rige, den enorme jyske hede. I årtier har heden ligget ubesejret hen, og kongens drøm om at civilisere den er så godt som død. Men den stålsatte, forarmede kaptajn Ludvig Kahlen trodser alle råd og begiver sig alene afsted for at opdyrke og kolonisere heden. Jorden er gold, landet er hærget af ulve og lovløse, og Kahlens ulige kamp mod naturen er ubarmhjertig. Samtidig får han en frygtindgydende fjende i den afstumpede godsejer Frederik de Schinkel, som vil gøre alt for at tvinge Kahlen væk. Men da den bortløbne husholderske Ann Barbara søger tilflugt hos Kahlen, formes et ubrydeligt bånd, og sammen tager de to kampen op.

‘Bastarden’ er inspireret af virkelige begivenheder og er et gribende drama om ambition og magt, hævn, kærlighed og tilgivelse. En medrivende fortælling om en stolt og kompromisløs mand og den ukuelige og kloge kvinde, der bliver hans allierede i kampen mod ondskab og fortabelse. 

‘Bastarden’ optages i Tjekkiet, Tyskland og Jylland og får biografpremiere i efteråret 2023.