Ole Christian Madsen og hold på Bornholm taget af Mikael Rieks

Ny Afdeling Q film?

Fans af Afdeling Q og Jussi Adler-Olsens univers kan roligt begynde at glæde sig. I dag kan Nordisk Film bekræfte, at der nu kommer en ny filmatisering om det meget populære univers baseret på Jussi Adler-Olsens succesfulde bogserie om Afdeling Q.  

Den kommende film ‘Den Grænseløse’ sender Afdeling Q over til Bornholm, hvor et gammelt mysterium om en død pige, hængende i et træ, vækkes til live og trækker tråde til en hemmelig solkult på øen. 

‘Den Grænseløse’ skal instrueres af Ole Christian Madsen og forberedelserne er allerede i gang. 

Handlingen
Rose sendes til Bornholm for at tale med Carl Mørcks gamle ven og kollega, Christian Habersaat. Men da han skyder sig selv for øjnene af hende til sin afskedsreception, bliver Rose kastet ud på en rejse ind i sin egen traumatiske fortid. Da nyforlovede Carl senere ankommer til øen, hvirvles han, Rose og Assad ind i en for længst lukket sag om et uhyggeligt drab på en ung, kvindelig højskoleelev. Drabet, der officielt blev skrinlagt som en trafikulykke, viser sig at kunne forbindes til den lokale politikreds og en hemmelig soldyrkende kult, hvor unge kvindelige disciple i årevis er forsvundet sporløst fra. Med livet som indsats må Carl forsøge at opklare sagen og erkende, at han ikke kan give sig hen til sit nye liv med sin forlovede før han selv har ryddet op i sin mørke fortid. 

 

‘Den Grænseløse’ har dansk premiere 1. februar 2024.