Copyright: Nordisk Film

‘Retfærdighedens Ryttere’ og ‘Lille Sommerfugl’ åbner landets biografer den 6. maj

Anders Thomas Jensen og Zentropas komedie ‘Retfærdighedens Ryttere’ og Søren Kragh-Jacobsen og Snowglobes festlige komediedrama ‘Lille Sommerfugl’ kommer tilbage og åbner landets biografer som de første danske film på plakaten den 6. maj.

Det har været noget af en rutsjebanetur for to af årets største danske film, der blev taget af plakaten længe før planlagt på grund af nedlukningen af Danmark henholdsvis den 7. december 2020, hvor kun 45% af biografmarkedet var aktivt, og den 17. december hvor alt lukkede ned. ‘Retfærdighedens Ryttere’ havde premiere den 19. november og nåede på kun 17 dage at blive Anders Thomas Jensens største biografsucces. ‘Retfærdighedens Ryttere’ har nu solgt 477.945 billetter. Hvad der skulle være Søren Kragh-Jacobsen store comeback, endte desværre med at blive til kun fire dage i biografen før den delvise nedlukning. Alligevel formåede ‘Lille Sommerfugl’ på mirakuløs vis at sælge 60.000 billetter, før biograferne lukkede!

Nu får begge film muligheden for at møde sit publikum igen for fuld styrke, når de åbner de danske biografer den 6. maj efter en historisk lang nedlukning.