nordisk film

Så er holdet klar til ‘Den Grænseløse’

Optagelserne til Ole Christian Madsens Afdeling Q-thriller ‘Den Grænseløse’ er netop gået i gang, og i dag kan Nordisk Film løfte sløret for filmens stærke cast.

Først og fremmest kan Nordisk Film officielt bekræfte, at Ulrich Thomsen er tilbage i rollen som Carl Mørck efter, at han spillede rollen første gang i Marco Effekten. 

Karakteren Rose får for alvor plads til at folde sig ud i ‘Den Grænseløse’. Det gør hun i Sofie Torps fortolkning, og dermed er Sofie også med for anden gang. 

Afshin Firouzi indtræder i rollen som Assad, der bliver hans største til dato. Han overtager fra Zaki Youssef, som træder ud af rollen som Assad, fordi Zaki både er blevet far for nylig og har andre planlagte projekter, som ikke kunne forenes med optagelserne, der er blevet fremrykket et halvt år. 

Handlingen
Rose sendes til Bornholm for at tale med Carl Mørcks gamle ven og kollega, Christian Habersaat. Men da han skyder sig selv for øjnene af hende til sin afskedsreception, bliver Rose kastet ud på en rejse ind i sin egen traumatiske fortid. Da nyforlovede Carl senere ankommer til øen, hvirvles han, Rose og Assad ind i en for længst lukket sag om et uhyggeligt drab på en ung, kvindelig højskoleelev. Drabet, der officielt blev skrinlagt som en trafikulykke, viser sig at kunne forbindes til den lokale politikreds og en hemmelig soldyrkende kult, hvor unge kvindelige disciple i årevis er forsvundet sporløst fra. Med livet som indsats må Carl forsøge at opklare sagen og erkende, at han ikke kan give sig hen til sit nye liv med sin forlovede, før han selv har ryddet op i sin mørke fortid.

‘Den Grænseløse’ får biografpremiere 1. februar 2024.  

Nordisk Film