Viaplay

Serieanmeldelse: The Prize of Silence

Din bedømmelse3 stemmer
3

Hvad handler den om

I ‘The Prize of Silence’ dokumentar miniserien fra Viaplay, går vi i dybden en en #MeToo skandale, der ramte en af de mest elitære fællesskaber i Sverige: Akademiet, der uddeler Nobelprisen i litteratur. 

Dette er et lukket fællesskab bestående af 18 medlemmer, der sidder på livstid. Akademiet står for alt, hvad der er kulturelt og elitært. Det er et hemmelighedsfuldt fællesskab med tætte forbindelser til det svenske kongehus og resten af kultureliten i Sverige. Men hvad sker der, når én fra inderkredsen bliver anklaget for befamling, vold og voldtægter?

Fra starten af ‘The Prize of Silence’, bliver der sat navn på overgrebsmanden: Franskmanden Jean-Claude (nej ikke Van Damme) Arnualt – også omtalt i pressen som ’Kulturprofilen’. Arnault havde igennem mange år fået kæmpet sig ind på, og endda giftet sig ind i, det kulturelitære miljø i Sverige. Men én efter én står kvinderne frem, og fortæller om de overgreb Arnault har begået. Da han er dybt involveret i Akademiet har hans handlinger stærke konsekvenser for Akademiet, og deres rolle bliver igennem ‘The Prize of Silence’ belyst. Hvad har folk egentlig vidst? Hvorfor har ingen sagt noget? Hvem dækker over hvem – og hvorfor? ‘The Prize of Silence’ handler både om én mands gerninger, hans mange ofre og det svenske akademi, der bliver tvunget til at handle. 

 

Kan jeg anbefale den

Jeg kende personligt ikke historien om Jean-Claude Arnault, og jeg fandt derfor selve fortællingen ret interessant. ‘The Prize of Silence’ er enormt god til at inddrage person-fortællinger (vidneforklaringer), der ret hjerteskærende fortæller om deres møder med Arnault. Derudover er det spændende, at høre historien fra andre vinkler: gamle venner, journalister, kærester og forfattere, der både har kendskab til historien, Arnault, hans kone og Akademiet. Man får derfor belyst sagen fra mange vinkler, hvilket gør ‘The Prize of Silence’ spændende. Den bliver ikke for langtrukken, og koger ikke suppe på detaljerne. ‘The Prize of Silence’ bygger rigtig godt op, og man bliver mere og mere opslugt, og vil have svar på ’Bliver Arnault straffet!?!’. 

Jeg synes, at du skal se ‘The Prize of Silence’ , hvis du generelt godt kan lide dokumentarer. Den er spændende. Den underholder, og du gider godt se den færdig. Med det sagt er den ’desværre’ ikke banebrydende. Den er ikke dybt chokerende. Men en god og interessant historie, der ikke holder dig søvnløs om natten. 

 

  

The Prize of Silence - kan streames nu på Viaplay
Kort fortalt
Du skal se 'The Prize of Silence' , hvis du generelt godt kan lide dokumentarer. Den er spændende. Den underholder, og du gider godt se den færdig.
Din bedømmelse3 stemmer
3