Filmpuls’ skraldespand: Titanic: The Legend Goes On

Filmpuls’ skraldespand, det er her at vi fra Filmpuls hiver det værste af det værste frem. Og nej, vi taler ikke om film, som er så dårlige at de er gode. Nej, dette er rene makværker, som vi bestemt ville ønske vi kunne slette fra vores sind.

Titel: Titanic: The Legend Goes On / Prod. år: 2000

Som hardcore filmnørd, der udsætter man sig selv for lidt af hvert. Lige så vel at vi i flæng ser mesterværker og gode film, så hopper vi også over i den anden side, hvor rædselskabinettet befinder sig. Og denne gang, ja så har denne skribent hevet det værste søslam op fra havbunden af. Og det med havet, ja det spiller en rolle her.

Kan du huske da du så filmen ‘Titanic’? Den udødelig kærlighedshistorie, som den fattige unge Jack, og den rige Rose, der forelsker sig den skæbnesvangre nat i 1912, ombord på båden der ikke kunne synke. Om kaptajnen der gik ned med skuden, folk der frøs ihjel og de talende mus der…. vent, hvad? Talende mus? Nå ja, for det er ikke James Camerons episke Oscar-sluger, som vi her har at gøre med. Nej nej, dette er en børne-animationsfilm, om Titanic-katastrofen… med talende dyr!

Dette er en katastrofal hybrid, der blander båd-katastrofen med eventyret om Askepot og den klassiske animationsfilm “Rejsen til Amerika”, hvor russiske mus tage på en farefuld rejse over Atlanten. Filmen er heller ikke fantastisk tegnet, og kommer kun visse steder hen på den acceptable grænse. Dette minder meget om de talløse tegnefilms rip-offs, som jeg så som barn. Men det mener jeg, at når f.eks. Disney lavede et bestemt eventyr, så var der altid et østeuropæiske animationsstudie, der lavede deres egen version af samme eventyr. Det betød, at når du sagde til din bedstemor, at du ønskede dig Aladdin på VHS-bånd, ja så købte bedstemor altid lorte-versionen, der ikke var Disney, mest pga. prislejet.

“Titanic: The Legend Goes” er en ren stinker af en film. Godt nok er spilletiden kun 70 minutter (hvoraf 10 minutter af dem er rulletekster), men det er en ren lidelse at gå igennem. Der er faktisk ingen ting, som jeg positivt kan sige om det her makværk. Det er faktisk lige før, at selv ‘The Emoji Movie’ synes seværdigt, men mit råd er at skåne de små for begge film.

Her er et gloværdigt eksempel på filmens elendighed. En af musene er ved at blive spist af en kat, men bliver i sidste øjeblik reddet af en hund, der så begynder at smæde en rapsang sammen. Og husk nu på, at vi er ombord på Titanic!!

 

Faktisk, så er dette ikke den eneste elendige Titanic animationsfilm der findes. Nej, der faktisk en film som blev lavet året før denne, og som skulle være værre, men kan man komme længere ned i sølet? Ja, det kan man, men har kun set klip fra den anden film, og det var mere en rigeligt. For havde jeg gået igennem endnu sådan en “oplevelse”, ja så havde jeg nok skåret mine håndled over med en rusten barberskraber. Eller også havde jeg begået seppuku, og taget billetten på japansk stil, hvilket havde været en mere opløftende ting at gøre, da der er kun så meget lidelse et menneske kan tage.

Og hvis du tror, at denne skribent har haft så få hjerneceller, at han har brugt penge på at anskaffe sig filmen, så bare rolig. Filmen kan nemlig findes i dens fulde form på YouTube, men igen, så må jeg på det dybeste fraråde at opsøge filmen, men mindre du gerne vil have psykologhjælp bagefter. Nej, i stedet så bare smæk Don Bluths dejlige ‘Rejsen til Amerika’ ind i din dvd/blu-ray maskine i stedet for, og udsæt dig selv for kvalitet, i stedet for makværker, der kan gøre ens mentale helbred værre! For hvorfor stoppe med Titanic? Hvorfor ikke smelte historier med talende mus sammen med Hindenburg-luftskibs katastofen eller bedre, hvad med KZ-lejre!

Copyright: Medusa Film