Zentropa

Zentropa bag actiondramaet ‘De lydløse’

Zentropa Entertainments og Nordisk Film Distribution kan i dag afsløre planerne for at lave den første spillefilm om danmarkshistoriens største røveri. ‘De lydløse’ bliver et dansk actiondrama instrueret af Frederik Louis Hviid, skrevet af Anders Frithiof August. 

Handlingen
I 2008, mens finanskrisen gør sit indtog i Danmark, beslutter en gruppe på 25 mænd fra Danmark og hele Europa sig for at begå det største røveri nogensinde på dansk jord. ‘De lydløse’ er et spændingsmættet actiondrama, der skildrer en gruppe yderst ihærdige, ambitiøse og ikke mindst kompromisløse røvere, der alle deler samme ambition: At lykkes med det umulige – på trods af store forhindringer, indbyrdes stridigheder, hemmelige agendaer og personlige omkostninger. Dette er fortællingen om danmarkshistoriens største og mest spektakulære kup, og den lange, detaljerede og risikable forberedelse det krævede at skabe sig genvej til storhed og rigdom. Koste hvad det vil. 

Baseret på virkelige begivenheder
‘De lydløse’ er baseret på røveriet mod Dansk Værdihåndtering, som er danmarkshistoriens til dato største røveri. Det var et særdeles velplanlagt og professionelt røveri, der fandt sted i 2008. Røverne slap af sted med ca. 70 mio. kr., hvoraf kun en mindre del er fundet. 

‘De lydløse’ instrueres af Frederik Louis Hviid.  

 

På billedet øverst ses Frederik Louis Hviid.

More Stories
Emma Roberts i ny Netflix-serie om kunstskøjteløb