'Fortiden' (Le Passé) viser dig den virkelige verden, og hvordan v..." /> Filmanmeldelse: Fortiden (org. titel: Le Passé) - Filmpuls

drama filmanmeldelse af den franske film 'Fortiden' (Le Passé).

Skrevet den 12 marts, 2014 | af Jeppe Andersen

0

Filmanmeldelse: Fortiden (org. titel: Le Passé)

‘Fortiden’ (Le Passé) viser dig den virkelige verden, og hvordan vores valg har konsekvenser for alle involverede – specielt børnene.

I 2012 vandt den iranske instruktør Asghar Farhadi en Oscar for hans film ‘Nader og Simin – en seperation’, og nu er Farhadi tilbage med endnu et komplekst kærlighedsdrama med bl.a. Bérénice Bejo, som spillede den kvindelige hovedrolle Peppy Miller i filmen ‘The Artist’, der vandt hele 5 Oscars i 2012.

Historie

filmanmeldelse af den franske film fortiden, der er instrueret og skrevet af den iranske Asghar Farhadi.

‘Fortiden’ udspiller sig om et trekantsdrama med ufattelig mange løse ender, der i filmens løb flosses og afslører ikke så få vidtåbne sår. Efter fire års fravær vender iranske Ahmad (Ali Mosaffa) tilbage til Paris for at underskrive de skilsmissepapirer, hans fraseparerede kone Marie (Bérénice Bejo) insisterer på at få i orden. Det viser sig at være presserende, da hun planlægger bryllup med sin kæreste, Samir. Men Ahmad ankommer til en hvepserede af undertrykt vrede og uudtalte problemer – ikke mindst mellem Marie og teenagedatteren Lucie (Pauline Burlet).

Datteren Lucie har store problemer med hendes mors nye kæreste. Læs anmeldelsen af 'Fortiden' nu på filmpuls.dk.

Idéen med historien er fin og virker også rigtig godt langt hen af vejen. Det kan måske godt blive lidt for søgt, at Ahmad, som er en tidligere ekskæreste til Marie, skal agere “frelseren” og udrede de mange problemer i Maries nuværende forhold og familiesituation. Asghar Farhadi mestrer dog at få en realisme med i hans film, og det er ikke anderledes med ‘Fortiden’. Historien skildrer, hvordan vores valg har konsekvenser i livet for alle involverede; og specielt hvis der er børn involverede, hvordan konsekvenserne tit er større for dem.

Desværre føler jeg, at Asghar Farhadi mister fokus med filmen, og derfor ikke får mig til at juble over filmen. Franske film mestrer en form for ærlighed og realisme, og det er heller ikke anderledes med ‘Fortiden’. Så hvis du er til franske film, så er du sikkert også fint underholdt med Asghar Farhadis ‘Fortiden’.

Skuespil

læs anmeldelsen af den franske film 'Fortiden', der får dansk premiere d. 13. marts.

Alle skuespillere skal have ros for at få det hele til at virke naturligt, hvor Bérénice Bejo, Ali Mosaffa og den lille dreng Elyes Aguis specielt imponerer. Alle karakterer er i bund og grund lidt egoistiske, men det bliver aldrig endimensionelt og kedeligt, da skuespillerne er med til at udvikle karaktererne og tilføre en vis sympati til deres karakterer. Livet er jo aldrig sort og hvidt.

Visuelt

Mahmoud Kalari, der var også fotograf på ‘Nader og Simin – en seperation’, giver os et meget realistisk visuelt billede, der lader karaktererne og deres omgivelser tale for sig selv, hvilket fremhæver realismen, som passer fint til filmen.

Den franske film 'Fortiden' har bio premiere d. 13. marts. Læs anmeldelsen her på fiilmpuls.dk nu.

Musik og lydbillede

Det er minimalt, hvad der er af musik i ‘Fortiden’, da det er omgivelserne, der skaber lydbilledet. Ligesom det visuelle, så understøtter lydbilledet fint realismen i filmen. “Larmen” fra regnen anvendes finurligt til at fremhæve de lidt mere akavet situationer, hvor et latent spændingsfelt ulmer stille under overfladen mellem de involverede.

Vind billetter til filmen her

Filmanmeldelse: Fortiden (org. titel: Le Passé) Jeppe Andersen

Fortiden - premiere d. 13. marts 2013

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: Er du til franske film, vil du sikkert også være godt underholdt af familie/trekants dramaet 'Fortiden'.

4


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , , , , , ,


Om skribenten

Historien er altid vigtig, Nolan, Tarantino og David Fincher er fantastiske og så er verdens sjoveste film Dum & Dummere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑