Læs anmeldelsen af 'Lego Batman filmen' på filmpuls.dk

Filmanmeldelse: Lego Batman Filmen

Historie

Batman er meget selvcentreret og har det fint med at bekæmpe skurkene – med sin sejhed -, blive hyldet kort og så tage hjem og være alene i sit kæmpe hus. Men ved en fejl adopterer Batman et forældreløst barn, og pludselig skaber Jokeren en ny uforudsigelige stor trussel for Gotham, som Batman ikke kan klare alene. Og hvad gør man så, når man NÆGTER at samarbejde med andre?

Lego Batman filmen. Læs filmanmeldelsen på filmpuls.dk
2017 Warner Bros. Entertainment Inc.

Lego Batman filmen har ikke nogen videre original eller inspirerende handling. Dens budskab er ligeledes meget lettilgængeligt, på rigtig børnhøjde. Men det er de små detaljer og karaktererne, som giver filmen dens mængde af genialitet. Karakterne har alle lidt ekstra kant, og jeg elsker især den total selvcentrerede Batman og Jokeren som bare gerne vil have anerkendelse.
Synes dog der er et problem med de kvindelige figurer. For på trods af at den kvindelige figur (i ental – for Harley Quinn og Catwoman, har meget små roller) er enormt hardcore, så er hun også bare kedelig og ensidig. Men nu læner filmen sig jo selvfølgelig også op af karakterer fra andre universer, så det er begrænset med muligheder.
Humoren er på et virkelig højt niveau, og de talrige skæve og enormt gennemtænkte detaljer gør filmen til en charmerende oplevelse. Replikkerne er enormt underholdende og legesyge – genialiteterne kommer i en flydende strøm. Jeg føler at manuskriptforfatterne har haft det for fedt, imens de skrev filmen.

Lego Batman filmen. Læs filmanmeldelsen på filmpuls.dk
2017 Warner Bros. Entertainment Inc.

Desværre er det mest i filmens start, at de geniale øjeblikke finder sted – det hænger nok sammen med, at stemningen her er mere let og at det er vigtigt at skabe en god stemning i filmens start, så publikum hænger fast. Hen imod sidste tredjedel bliver filmen mere alvorlig, som generelt er typisk for film. Her mister filmen lidt sit greb i mig, og jeg begynder at kede mig en smule. Især fordi ting begynder at gentage sig. Filmen kunne have haft godt af, at have en lidt mere stram historie, og derfor at klippe lidt ned på spilletiden.
’Lego Batman filmen’ når aldrig helt op på højder med Lego the movie, men den har uden tvivl sin egen og enestående charme og genialitet. Især de mange referencer til tidligere live-action Batman-film, er virkelig underholdende. Den måde filmen leger med publikums viden og forventninger til karakterer og handling, er ligeledes virkelig gennemtænkt og er hvad der gør, at især voksne og ældre børn, virkelig kan få en ekstra oplevelse ud af filmen.

Lego Batman filmen. Læs filmanmeldelsen på filmpuls.dk
2017 Warner Bros. Entertainment Inc.

Skuespil

Jeg er lidt ked af jeg ikke fik chancen for at se filmen på originalsproget. Man kan jo høre på replikkerne at de er oversat, og ofte kan jeg ikke lade vær med at tænke: ”Det ville have været bedre/sjovere på engelsk”. Men det jo standard-talen fra min side, så undskyld for den – men det skal altså nævnes. Heldigvis kan filmen jo også ses på originalsprog i visse biografer!
Jeg vil sige, at Alexandre Willaumes stemme er overraskende perfekt til Batman! Selvom jeg føler at Will Arnetts stemme bare er Batman-STEMMÈN! Men på en måde har Alexandre Willaumes stemme mere liv og menneskelighed. Lars Mikkelsen er også virkelig fed i rollen som butleren Alfred.
Magnus Millang lægger stemme til Jokeren. Der må jeg være ærlig og sige, at det lagde jeg simpelthen ikke mærke til. Men det gør jo heller ikke noget, Jokerens stemme fungerede virkelig fint, og Millang er en dygtig stemme-skuespiller.
Jeg synes overordnet, at det danske voice-cast her er bedre, end de fleste seneste tegnefilm jeg har set.

Lego Batman filmen. Læs filmanmeldelsen på filmpuls.dk
2017 Warner Bros. Entertainment Inc.

Visuelt

Det der er så enormt genialt og kvalitetsbringende, som også går igen i Lego the movie, er at filmen gør SÅ meget brug af, at det netop ér en legofilm. Det er ikke bare legoligende figurer. Hver eneste detalje (pånær noget røg og vand) ser jo ud til at være bygget af legoklodser. Og de ”fysiske love” der er ved lego, bliver udnyttet og respekteret – som fx når batman skal tage sine sko af, men må tage sine bukser af også, for de hænger jo sammen! Det er altså genialt, og det gør det visuelle til noget helt unikt og virkelig anderledes. Samtidig med det giver ekstra elementer til plot og handling.
På trods af, at det hele (næsten) er lavet af computereffekter, så ligner det rigtige legofigurer og klodser – det ligner at filmen er ren stop-motion! Især lyset som falder præcist på figurerne, som ville det i virkeligheden. Det er jeg helt vild med!

Lego Batman filmen. Læs filmanmeldelsen på filmpuls.dk
2017 Warner Bros. Entertainment Inc.

Musik og lydbillede

En ny ’Everything is Awesome’ kommer filmen ikke med. Der er dog en hardcore rock Batman-sang, som Batman synger imens han smadrer skurke i starten af filmen, og handler om hvor sej han er. I rulleteksterne er også en rigtig fin og sød sang om venskab, som godt kunne blive et hit. Generelt ret fede rulletekster. Men ellers slår soundtracket ikke specielt igennem, og det fylder heller ikke så stor en del af filmen. Det meste af musikken er som effekter til stemningen og understregelse i dramatikken.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.