dvd / blu-ray Maze Runner Infernoet. Læs anmeldelsen her på Filmpuls.dk

Skrevet den 19 januar, 2016 | af Line F. Svare

0

Filmanmeldelse: Maze Runner: Infernoet

‘Maze Runner: Infernoet’ (eller ‘The Scorch Trials’) er den anden film i ‘The Maze Runner’-trilogien.
Thomas og hans venner er nu sluppet ud af labyrinten og er ude i den ægte verden, hvor en sygdom gør folk sindssyge. De er blevet reddet af nogle, som siger de vil hjælpe dem, og befinder sig nu i en lukket bygning. Her er også andre unge som er sluppet ud fra andre labyrinter. Spørgsmålet er nu, om de mennesker der holder dem i bygningen, vil dem det godt.

Maze Runner Infernoet. Læs anmeldelsen her på Filmpuls.dk

Foto: Richard Foreman, Jr. SMPSP

Sofa-faktor

Filmen er en stor lang roddet flugt. De løber ualmindeligt meget – og ja, serien hedder the Maze Runner, men det er unødvendigt og også ret kedeligt, med så meget flugt. Mange af scenerne virker som en kopi af tidligere, og kunne sagtens være klippet væk.

Jeg har læst hele bogserien, og ud fra den synsvinkel, er der enormt meget at kritisere og være skuffet over. Men det vil jeg ikke komme så meget ind på.
På trods af jeg kender hele historien, og hele det her univers, så forvirrede plottet mig. Det der skal skabe spænding i handlingen, er at de her mennesker vi følger, ikke ved særlig meget – de ved ikke hvad der sker eller hvad der skal ske, de kender ikke verden og enormt meget viden bliver holdt tilbage for dem. Men modsat at skabe spænding og suspense, er filmens plot sat op så det bare skaber enormt forvirring. Selv for mig, der kender til alle informationerne i handlingen. Var det gjort tydeligere, hvad karakterne ved og ikke ved, så ville det ikke føles som om, at filmen ikke kan finde ud af at informere os godt nok.
Mange af de ting de har ændret fra bogen til filmen, er hovedsageligt bare med til at give mere action – det har ødelagt meget af sammenhængen og de unikke detaljer – og bidrager også til den øgede forvirring.
Man sidder altså bare med en masse flugt, forvirring og ensformige scener der ingen informationer giver.

Maze Runner: The Scorch Trials. Læs filmanmeldelsen på filmpuls.dk

Foto: Richard Foreman, Jr. SMPSP

Karakterne får heller ikke plads overhoved. De har nærmest ingen personlighed, og stikker ikke ud fra hinanden – det er virkelig ærgerligt at deres karakteristika fra bøgerne ikke er med. Dette er en af filmens store svagheder. Når man har en ungdomsfilm (ja, sådan set hvilken som helst film), er det virkelig vigtigt at have nogle karakterer som træder frem og som folk så enten kan elske eller hade. Ellers bliver det hele bare for fladt og uinteressant. Der kunne de bestemt godt have taget mange af løbe-scenerne ud, og sat nogle dialoger mellem karakterne ind – de taler nemlig næsten ikke sammen.

Filmen er også enormt lang, over 2 timer. Og den er slet ikke alle minutterne værd. Jeg blev utålmodig til sidst, især fordi, som tidligere sagt, at det hele er så ensformigt. Filmen mangler virkelig at skabe noget indlevelse for publikum og at skabe noget interesse for karakterne og deres rejse. Jeg føler klart jeg bliver tabt på vejen. Desuden står de mange overraskelses-øjeblikke, der er i handlingen fra bøgerne, slet ikke stærkt nok frem.

Skuespillerne er enormt dygtige. Det er en række virkelig talentfulde unge mennesker. Dylan O’Brien og Thomas Brodie-Sangster er virkelig fantastiske, hvilket de fik lov til at vise lidt af i den første film, men i denne er der intet rum for flotte skuespilpræsentationer.

Maze Runner Infernoet. Læs anmeldelsen her på Filmpuls.dk

Foto: Richard Foreman, Jr. SMPSP

Ekstramateriale

Man kan ikke sige der mangler noget på ekstramaterialet. Der er en meget lang behind-the-scene del. Hvordan blev selve plottet skabt, og hvordan er det klaret i forhold til bogen. De gennemgår kulisser, karakterne, skuespillerne, instruktøren, make-up osv. Som det altid er med behind-the-scenes, så er det jo overordnet bare en stor salgstale og ros til filmen, men det altid underholdende nok at se på – på trods af jeg ikke altid var helt enig i de forskellige argumenter.
Der er en hel gennemgang af alle speciel effekter i filmen – hvor man kan se hvordan det er bygget op, og en hel masse før-efter billeder. Du kan næsten se hele filmen igennem, imens de viser forskellen på før og efter specialeffektens. Her er bl.a. ofte en todelt skærm, hvor der vises med og uden speciel effekter. Det er ret cool, og interessant hvis man virkelig går op i det – men det bliver også hurtigt kedeligt, især når det er uden dialogen fra filmen, men bare musik i baggrunden.
Derudover er der gag-reel hvilket jo altid er underholdende. Der er også deleted scenes. En del af dem ville nok have været ret gode at lade blive i filmen, for er få en bedre rød tråd. Men samtidig kan man også se, at de bestemt har haft en alt for lang film (den er lang nok i forvejen), for det er ofte nogle virkelig små klip de har klippet ud.
Udover det er der også andre små ting for fans og interesseret. Overordnet intet at klage over på ekstramateriale-fronten.

Hvis du er ligeglad med min ikke så positive anmeldelse og stadig gerne vil se filmen, så kan du VINDE ‘Maze Runner: infernoet’ på dvd eller blu-ray!

Deltag her, vi finder en vinder den 27. januar.

Filmanmeldelse: Maze Runner: Infernoet Line F. Svare

'Maze Runner: Infernoet' - DVD/Blu-ray udgivelse d. 28. januar 2016

Sofa-Faktor
Ekstramateriale

Kort fortalt: 'Maze Runner: Infernoet' er en forvirret rodebunke, bestående af alt for mange løbescener og alt for lidt karakter-udpensling. Skuespillerne får overhoved ikke lov til at folde sig ud, og filmen er alt alt for lang. Plottet er kedeligt og formår ikke at skabe spænding. Ekstramaterialet er dog rigtig fint, og der mangler ikke noget.

3.5


User Rating: 5.9 (2 vurderinger)

Tags: , , , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑