5 film for sportselskere

I forbindelse med ‘I, Tonya’s premiere i morgen d. 25/1 har vi her på redaktionen valgt at komme med vores bud på nogle sportsfilm, der er værd at se. Man behøver dog ikke være en stor sportsfan for at nyde disse film, da de alle handler om mere end bare sporten. Hvor mange kalorier man forbrænder af at sidde på kanten af sædet under de spændende film vides ikke, men underholdende er de.

Eddie the Eagle

Filmen er en rigtig komedie, der får en i godt humør. Den er baseret på den berømte skihopper Eddie Edwards liv. Eddie har altid drømt om at være med i De Olympiske Lege, han har dog ikke altid vidst hvilken sportsgren der passede ham. Efter flere nederlag med diverse sportsgrene beslutter han sig for at blive skihopper. Han tager i år 1988 til Tyskland for at lære at stå på ski. Her møder han Bronson Peary, en tidligere skihopper, som han tvinger til at lære ham alt om skihop. Man følger dette usædvanlige makkerpar i deres kamp om at komme til OL. På rollelisten er Taron Egerton som Eddie the Eagle, og Hugh Jackson som Bronson Peary.

© 2016 Twentieth Century Fox Film Corporation

Black Swan

Denne sportsfilm er ikke en film for børn. Det er en psykologisk thriller med Natalie Portman i hovedrollen. Filmen handler om Nina, der er balletdanser. Da der skal vælges en ny prima ballerina, regner Nina med at blive valgt. Hun får dog konkurrence af den nye danser Lily. Nina begynder langsomt at glide over til den mørke side. ‘Black Swan’ er instrueret af Darren Aronofsky, der også har instrueret ‘Mother!’. Natalie Portman vandt en oscar-statuette for sin præstation i denne film. Så hvis du er til thrillere og dans, så er denne film noget for dig.

© 2010 – Fox Searchlight Pictures

Hardball

En ung mand der har rodet sig ud i alkohol- og spilleproblemer ender med at skulle være træner for et Little League hold i Chicago. Han er ikke meget for det, men han er nødt til det, da hans ven kun vil låne han penge, hvis han træner holdet. Filmen er fra 2001 og har Keanu Reeves i hovedrollen.

© 2001 – Paramount Pictures

Million Dollar Baby

Filmen handler om Maggie, der ønsker at blive professionel bokser. Problemet er bare at hun mangler en træner. Det er her at Frankie kommer ind i billedet. Frankie ejer et boksestudie og er villig til at hjælpe Maggie. Filmen er meget rørende og til tider barsk. ‘Million Dollar Baby’ er instrueret af Clint Eastwood og har vundet 4 oscars.

© 2004 Warner Bros. Entertainment Inc.

Karate Kid
‘Karate Kid’ handler om drengen Daniel der flytter til Los Angeles. Her møder han problemer, da han bliver mobbet af en flok unge der kalder sig Cobraerne. De unge er gode til karate, og Daniel beslutter sig derfor for at lære karate, så han kan forsvare sig selv. Han møder Miyagi og bliver trænet af ham, så han kan slå igen. Karate Kid er den første film i serien ‘Karate kid’. Den er instrueret af John G. Avildsen, der er kendt som manden bag ‘ Rocky’.

Photo by Columbia Pictures/Getty Images – © 2012 Getty Images