Cobra Kai sæson 5, Ralph Macchio, Yuji Okumoto, Filmpuls
Copyright: Netflix

Serieanmeldelse: Cobra Kai sæson 5

Hvad handler den om?

I denne efterfølger-serie til de oprindelige ’Karate Kid’-film er den manipulerende Terry Silver ved at åbne ’Cobra Kai’-dojoer over det hele . Daniel LaRusso har allieret sig med tidligere fjender for at sætte en stopper for dette.

Kan jeg anbefale den?

Det kan jeg bestemt, men det er ikke alle personer og historier, der er lige interessante. Skaberne Jon Hurwitz, Josh Heald og Hayden Schlossberg er virkelig gode til at lave referencer til detaljer fra de oprindelige film. Det kan både være i replikkerne, træningsmetoder eller i kampscenerne. Det er jo en en sand fryd for en kæmpe fan af især originalen at gå på opdagelse i.

William Zabka fungerer stadigvæk upåklageligt. Han har formået at formidle en troværdig forvandling, siden vi mødte ham i sæson 1. Man er slet ikke i tvivl om, at han nu er en god fyr, der har lært af sine fejl i fortiden. Mentalt sidder han dog fast i 80erne, hvilket giver anledning til flere gode grin.

I denne sæson funkler Thomas Ian Griffith. Han er virkelig veloplagt som Terry Silver. Han er charmerende og karismatisk udad til, samtidigt med at han er meget manipulerende. Desuden er han hele tiden to skridt foran og tilsyneladende umulig at få ned med nakken. Han er en troværdig skurk og man er slet ikke i tvivl om, at han vil gøre alt for at nå sine mål. Man tror virkelig på, at vores hovedpersoner er i fare. Han burde simpelthen få flere skurkeroller og man kunne sagtens se ham som en skurk i en ’John Wick’-film eller måske endda James Bond? Hans plan om fuldstændig at overtage karateverdenen er som taget ud af en Bond film, så det ville da ligge lige til det højre karate ben.

Et andet stort plus udgøres af Yuji Okumoto der vender tilbage som Chozen. Han var Daniels fjende fra film nr. 2, men som nu støtter ham i kampen mod Terry Silver. Han er sand fryd, som både tilfører humor og velkoregraferede kampscener.  Desuden taler han nærmest i livskloge citater og har i den grad også lært af fortidens fejl. Dette må siges at være det gennemgående tema i serien.

Manuskriptet har desuden indlagt flere overraskelser undervejs. Der sker flere ting, som man ikke lige havde regnet med, hvilket også som regel er positivt.

Har jeg så ikke noget dårligt at sige?

Jo for der er også nogle overraskelser der er lidt skuffende. En cameo fra den 3. film gør indtryk og bliver tvistet i forhold til det man ville forvente, men vedkommende bliver SLET ikke brugt til nok. Måske denne person gemmes til en senere sæson?

Desuden er der lidt fyld i første del af sæsonen. Miguels tur til Mexico fører absolut INGEN steder hen. Her sidder man virkelig og venter på at komme tilbage til handlingen vedrørende Terry Silver.

På et tidspunkt kan man godt få følelsen af, at man ser et afsnit af ’Beverly Hills 90210’ med karate hug. Relationerne mellem de unge kører lidt i ring.  Først er de vrede på hinanden, så er de glade for hinanden, så kommer der pludselig lidt kærlighed indover, og så starter det forfra igen. Nogle konflikter skal hurtigt afrundes, mens andre skal optrappes og det er ikke alt sammen lige troværdigt.

Ralph Macchio virker stadigvæk veloplagt som Daniel Larusso, men det er godt, at der er flere til at supplere ham. Det begynder at blive lidt trivielt med, at han først tror, at han kan klare alting selv, for så senere at opdage at han har brug for hjælp.

 

 

Cobra Kai sæson 5 kan nu streames på Netflix
Kort fortalt
Cobra Kai er tilbage med en underholdende sæson. Selv om relationerne mellem de unge begynder at køre lidt i ring så opvejes det af en karismatisk og troværdig skurk. Desuden funkler Yuji Okumoto som Daniels tidligere fjende Chozen der både byder ind med øretæver og humor.
Alt i alt
LÆSERNES BEDØMMELSE1 Stem
4