Anders Refn instruerer stjernespækket storfilm om 2. Verdenskrig

Filminstruktøren Anders Refn har arbejdet på en dansk storfilm om 2. Verdenskrig i over 20 år. Nu bliver den til virkelighed.
Filmen hedder ‘De forbandede år’. ‘De forbandede år’ er gået i optagelse i København i denne uge og får biografpremiere d. 25. december i år.

Handlingen
‘De forbandede år’ sætter fokus på samarbejdspolitikken i Danmark i besættelsestiden under 2. Verdenskrig og skildrer krigens nådesløse greb om en dansk familie i årene 1940-43.

Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har en kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940. Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

Mere end 20 års research og forberedelse
‘De forbandede år’ er Anders Refns største og mest ambitiøse film til dato. Efter at have instrueret og været medforfatter på film som ‘Strømer’, ‘Slægten’, ‘De flyvende djævle’, ‘Sort Høst’ og ‘Seth’ samt instruktør på de populære tv-serier ‘Een gang strømer’ og ‘Taxa’ har han i over 20 år drømt om at lave en film om 2. Verdenskrig og har brugt mange år på at researche, skrive manuskriptet og planlægge ‘De forbandede år’

En perlerække af landets bedste og mest populære skuespillere
‘De forbandede år’  byder på et massivt persongalleri med over 60 roller. Det er lykkedes Space Rocket Nation og Anders Refn at samle en perlerække af landets bedste og mest populære skuespillere og nogle af sin generations største unge talenter. I spidsen for det store ensemble ses Jesper Christensen i rollen som Karl Skov. Jesper Christensen har spillet alt fra Bond-skurk til dranker i ‘Bænken’, og senest desperat og forarmet bonde i den anmelderroste ‘Før Frosten’. Overfor ham spiller Bodil Jørgensen hans kone Eva. Hun er naturligvis kendt fra et væld af komiske roller på film, tv, i revy og på teater, men hun har tidligere også haft en stor rolle i en anden film om 2. Verdenskrig, den populære ‘Hvidsten Gruppen’ fra 2012.
I rollerne som de fem børn kan publikum glæde sig til at opleve Gustav Dyekjær Giese som Michael, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen som Helene, Mads Reuter som Aksel, Lue Dittmann Støvelbæk som Knud og Sylvester Byder som Valdemar.

I andre markante roller ses bl.a. Tommy Kenter, Pernille Højmark, Cyron Melville, Peter Schrøder, Steen Stig Lommer, Birthe Neumann, Paul Hüttel, Julie Agnete Vang, Anne Marie Helger, Mikael Birkkjær, Benjamin Boe Rasmussen, Patricia Schumann og Jesper Lohmann.