bridgerton sæson 3
Copyright: Netflix

Serieanmeldelse: Bridgerton Sæson 3 – Del 1

‘Bridgerton’ sæson 3 er netop dumpet ned i Netflix’ katalog – eller nærmere bestemt første halvdel af sæson 3. Et faktum der efterlader mig med stor frustration, efter at have slugt de først 4 episoder på én gang. Nu må jeg vente tålmodigt til den 13. juni, hvor anden halvdel udkommer. 

Hvad handler den om?

I denne sæson er der fokus på Penelope Featherington, som i sidste sæson blev afsløret til at have en helt særlig skyggeside – hvad hendes hemmelighed er, vil jeg ikke spoile her, hvis du ikke har set sæson 2. Penelope har tidligere været en usynlig wallflower, mere interesseret i at læse bøger og lytte til sladder, end at finde en mand. Alvoren ved at være ugift er dog gået op for hende, og hun har besluttet sig for at give det et hæderligt forsøg denne sæson. Hendes ven Colin Bridgerton, som efter en dannelsesrejse er blevet meget populær blandt kvinderne, hjælper hende med hvordan man charmerer sig til en kommende ægtemand. 

bridgerton sæson 3
Copyright: Netflix

Vil jeg anbefale den?

På mange punkter handler hver sæson af ‘Bridgerton’ om det samme – det er blevet en eller flere personers tur til at finde en ægtefælle. Karaktererne besøger diverse baller, de går turer i parken og de falder for de “forkerte” personer. Men det som er ‘Bridgertons’ helt store styrke er, at der bliver hevet nye mennesker frem i spotlyset i hver sæson, hvilket gør at det nogenlunde ensformige plot føles nyt og friskt hver gang. Diverse hovedpersoner leder efter kærligheden og lykkes i hver sæson, og manuskriptforfatterne behøver ikke kæmpe med at genopfinde fortællingen, nu når den spændende søgen efter kærligheden og den spirrende nyforelskelse er kortlagt. De kan bruge den samme fortælling om kærlighed igen og igen, blot med nye twist og med nye mennesker i centrum. Det lyder måske kedeligt, men er man glad for den for evigt relevante og klassiske romantiske fortælling om ægte kærlighed, så tror jeg man vil holde af ‘Bridgerton’. Samtidig bygger ‘Bridgerton’ på en blanding af velkendte, elskede karakterer og et pust af nyt liv. Det er en vellykket opskrift, hvis du spørger mig.

Sæson 3 er endnu en gang fyldt med intriger, dilemmaer, konflikter og store følelser. Jeg synes Penelope er en spændende karakter, og hun giver et anderledes fokus end Bridgerton-familien før har gjort. Naturligvis fylder Bridgerton stadig enormt meget – der er ret mange børn der skal giftes væk. Jeg er også ret glad for Colin og hans indre kamp, men er ked af at han ikke får lidt mere “taletid” – det er meget bare bekymrede og eftertænksomme blikke. Der forgår meget inde i hans hoved, det lægger kameraarbejdet, klipningen og ikke mindst Luke Newtons skuespil på ingen måde skjul på. Men jeg gad godt høre hans indre tanker i ord, hvad føler han og hvilke tanker har han gjort sig undervejs, der fører til de forskellige valg. Han er en karakter man aldrig kommer rigtig ind til, og det synes jeg er ærgerligt.

På trods af det nye fokus på Penelope og Colin, kan man dog ikke påstå at sæsonen er nyskabende eller skiller sig ud fra den tidligere sæson duo. Men jeg må simpelthen sige, at opskriften fungerer for mig og jeg følte mig meget opslugt i de store konflikter og dramaer i det fiktive 1800-tallets England, og ikke mindst karaktererne kamp med og om kærligheden. 

På trods af frustrationen over at del 2 af sæsonen først kommer senere, kan jeg godt se en tydelig todeling i denne sæson. Anden del vil tage fat i helt nye konflikter – jeg glæder mig til at se, om det kan holde min interesse på samme måde. 

Bridgerton Sæson 3 - del 1
Kort fortalt
'Bridgerton' Sæson 3 - del 1 er ikke nyskabende og kommer ikke med et overraskende twist, som gør at sæsonen skiller sig ud fra de to forrige. Men konceptet holder simpelthen bare, og det forbliver interessant, særligt fordi hver sæson vælger nye personer at fokusere på. Hvis du er til denne form for genre og kunne du lide de to forrige sæsoner, så er 'Bridgerton sæson 3 - del 1' bestemt værd at bruge sin tid på!
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
4