Carrie er tilbage

Og nej, det er ikke Carrie fra ‘Sex and the City’. Det er en mere frygtindgydende Carrie, der her er tale om. Stephen Kings ‘Carrie’ er nemlig tilbage og klar til en ny omgang kick-ass.

‘Carrie’ er fortællingen om den generte teenagepige Carrie (Chloë Grace Moretz), som bor i en lille amerikansk by. I skolen bliver hun mobbet hensynsløst af hendes skolekammerater, fordi hun har levet et meget afskærmet liv. Hun er vokset op i et hus, hvor moren (Julianne Moore) er dybt religiøs og nærmest fanatisk omkring hendes datters “renhed”. Men bægeret er ved at flyde over, og når det sker, så er det med at komme ud af byen i en fart. For Carrie er ude efter hævn.

Stephen King skrev ‘Carrie’ tilbage i 1974. Historien blev allerede fortolket i 1976 af Brian De Palma, og den er nok en af de største kultklassikere inden for gysergenren, så den nye film har en del at leve op til. Og med alt den opmærksomhed der har været omkring mobning, så glæder jeg mig til at se, hvordan filmen genfortolker Kings gamle klassiker til den moderne verden, vi lever i nu.

Filmen er instrueret af Kimberly Peirce og manuskriptet er skrevet af Roberto Aguirre-Sacasa.

‘Carrie’ får dansk premiere d. 31. oktober 2013.

Har du læst Kings ‘ Carrie’ og/eller set De Palmas ‘Carrie’? Regner du med at skulle ind og se den nye fortolkning?