Denne dag i filmhistorien: 20 december

Så er der kun 4 dage til juleaften og vores julekalender er desværre snart slut. I får dog lige de sidste dage med, så læs med for at finde ud af, hvad der er sket d. 20 december.

I 1946 havde filmen ‘ It’s a wonderful life’ af Frank Capra premiere i New York. Filmen er baseret på romanen ‘ The Greatest Gift’ af Philip Van Doren Stern. Da filmen havde premiere fik den ikke tjent de store spilleomkostninger ind. Dog har folk ændret holdning til filmen efterhånden som årene er gået, og i dag regnes den som en klassiker. Filmen har været nomineret til 5 Oscar-statuetter, men vandt ikke nogen. Den var instrueret af Frank Capra.

En nyere film der havde premiere i USA d. 20 december 2013 er ‘Saving Mr. Banks’, der er instrueret af John Lee Hancock, der også har instrueret ‘ The Blind Side’  og skrevet manuskriptet til ‘Snow White and the Huntsman’. Filmen har Tom Hanks og Emma Thompson i hovedrollerne og handler om Walt Disney, der prøver at overbevise  P.L. Travers om, at lade ham filmatisere hendes børnebøger om Mary Poppins.

Kilder: IMDB, movieinsider.com,