David Harbour indrømmer, at den nye ‘Hellboy’ film havde dens problemer

Efter lang tids venten og en hel masse hype, ja så var der mange som havde deres store forventninger til den nyeste ’Hellboy’ film. Og selvom Guillermo del Toro ikke kom tilbage i instruktørstolen, og Ron Pearlman heller ikke spillede titelrollen, ja så var man alligevel spændt på at se det færdige resultat. Trailerne pustede måske ikke forhåbningerne op, men man kan jo ikke rigtig vurdere en film, før man har set den, hvilket denne skribent gjorde for Filmpuls.

Hellboy

Det var ikke just en god oplevelse, nej faktisk var det ret skuffende at se så meget potentiale ryge på gulvet. Hvilket filmens stjerne David Harbour (kendt fra ’Stranger Things’) synes at være ret enige i. De andre ’Hellboy’ film (instrueret af del Toro) var måske ikke kæmpe biografhits, men de høstede nok penge og ros til, at man gerne ville se videre. Hvorimod den nye film (eller reboot) både fejlede kritisk og økonomisk. Ja, faktisk så tjente filmen kun 40 Hellboymillioner dollars ind på et 50 millioner budget, ikke medregnet penge for markedsføring (hvilket nok øger den samlede udgift op på 80-100 millioner). Dette må siges at være en syngende lussing, og jeg vil æde min hat på, at vi ikke kommer til at se en efterfølger.

Hvad gik galt? Ja, det tydeligt når man ser filmen, men der var rygter før filmen kom ud, at der var problemer under selve produktionen. Til hjemmesiden Digital Spy, der gav David Harbour fornyeligt et interview. Her indrømmer han blankt de massive problemer, som ’Hellboy’ havde. Udtrykket: ”For mange kokke fordærver maden”. Er især relevant, hvis man spørger Harbour, der også udtaler: ”We did our best, but there’s so many voices that go into these things and they’re not always going to work out. I did what I could do and I feel proud of what I did, but ultimately I’m not in control of a lot of those things”.

Harbour går selvfølgelig ikke ned i detaljen om hvem er indblandet, men man kan jo gætte på, at han måske mener instruktøren Neil Marshall og producerne, som eftersigende ikke have det let med hinanden. Producerne skulle have fyret Marshalls fotograf uden grund, og flere gange prøvet at tage styringen fra Marshall ved at give modsatte instruktioner. David Harbour skulle også have udvandret fra filmsettet flere gange af ren irritation, og så blev manuskriptet omskrevet konstant, hvilket man sagtens kunne mærke på filmen. Det er ikke nogen hemmelighed, at lave film er ufattelig svært, og der har været mange problemfyldte produktioner, som har skabt nogle af de mest fantastiske værker i filmhistorien. Men tit så er slutresultatet som ’Hellboy’, når man ikke har timet og tilrettelagt det hele på forhånd. Hvis vi kommer til at se den røde djævle-helt igen, ja så tror vi her på Filmpuls, at det varer ret lang tid, da sårene der skal slikkes er ret dybe.

Hellboy

Copyright: UIP