Filmpuls, film 2021
Copyright: Warner Brothers, Nordisk Film, Disney

Disse film glæder vi os mest til i 2021 – og håber på de ikke bliver udskudt!

Marco Effekten – 21. januar

Den næste film i Afdeling Q-serien får premiere – og denne gang bliver det med et helt nyt hold af skuespillere. Det bliver enormt spændende at se hvordan Ulrich Thomsen kan gøre det i rollen som Carl Mørck. Hvordan vil han spille rollen anderledes end Nikolaj Lie Kaas’, som forfatteren bag bøgerne, Jussi Adler-Olsen, ikke synes passede godt til rollen? Filmen bliver den første store danske film i 2021, og vi håber den kan hive en hel masse i biografen – når corona-restriktionerne tillader biografbesøg igen.

Marco Effekten
Copyright: Nordisk Film

The King’s Man – 11. marts

En forhistorie til de populære ‘Kingsman’-film. Matthew Vaughn er instruktør igen, men Taron Egerton og Colin Firth vender ikke tilbage denne gang. Det bliver spændende at se om universet kan bære en forhistorie uden de velkendte elskede karakterer. Denne gang er rollelisten besat af Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes og Gemma Arterton

Raya and the Last Dragon – 11. marts

Dette er Disneys nyeste animationsfilm – et frisk pust, da det hverken er en efterfølger eller en live-action version af de gamle tegnefilm. Universet tæller drager og en badass kvindelig kriger. Se traileren her. 

Copyright: Walt Disney Studios

No Time to Die – 1. april

Åh, vi håber virkelig at det lykkes i år, at den nye James Bond-film får premiere! Filmen blev godt nok skubbet rundt og udskudt mange gange i 2020. Forhåbentlig bliver 2021 året. Denne gang skulle det gerne være Daniel Craigs sidste film – selvom det godt nok er noget han har sagt mange gange, så det skal måske tages lidt med et gran salt.

Fast & Furious 9 – 25. maj

Tænk at det er 9. film i Fast & Furious-serien! Hvis man har set de første 9 film, så hvorfor ikke bare fortsætte? Det er sjældent en filmserie kommer så langt og stadig tjener styrtende ved billetlugerne samt modtager overvejende positiv respons fra både publikum og kritikere. Vi glæder os til action, biljagt og bare generelt en god gang underholdning. 

Fast & Furious
Copyright: 2020 UNIVERSAL STUDIOS. All Rights Reserved.

Luca – 17. juni

Vi måtte desværre se Pixars seneste film, ‘Soul’, blive trukket ud af biografen og få udelukkende premiere på Disney+. Vi håber virkelig, at denne næste Pixar-film kan nydes i biografen. Pixar formår altid at fortælle skæve og anderledes fortællinger, som går lige i hjertet. ‘Luca’ handler om et menneske der bliver ven med et sø-monster. 

Top Gun 2: Maverick – 8. juli

Det jo ikke fordi det er første gang vi ser en efterfølger til en gammel film – på en måde synes det at være ret meget en trend. Men alligevel er det da enormt spændende, at se Tom Cruise folde sig ud igen som piloten Pete “Maverick” Mitchell her 35 år efter, at den første film havde premiere. 

Margrete den Første – 23. september

Vores første kvindelige regent har ikke fået meget plads i filmhistorien. Personligt ved jeg ikke meget om dronningen som levede i 1300-1400-tallet, og det er en fejl! Margrete 1. regerede både over Danmark, Norge og Sverige, og er en virkelig unik kvindelig historisk figur. Trine Dyrholm spiller Margrete og vi glæder os til at se hvordan dette danske historiske drama bliver løst. 

Dune – 30. september

Endnu en film der til manges sorg blev udskudt i 2020. ‘Dune’ er den længe ventet nye filmatisering af sci-fi romanen ‘Dune’ fra 1965, som tidligere har været filmatiseret af David Lynch. Denne gang sætter Denis Villeneuve (‘Arrival’, ‘Blade Runner 2049’) sig ved roret, og det kan næste kun blive godt. For alle os der elsker store og flotte sci-fi-film er dette årets helt store film.

Dune
Copyright: Warner Brothers. Fotograf: Chiabella James

Eternals – 4. november

Endelig får vi besøg af nye Marvel-figurer! Byd velkommen til Eternals-superheltene, en race udødelige gude-lignende væsner. På rollelisten er Kit Hartington, Gemma Chan og Angelina Jolie. Det er spændende at se, om Marvel kan fortsætte succesen, og om de kan få os til at interessere os for helt nye karakterer igen igen igen! 

Baz Luhrmanns film om Elvis – 4. november

Filmen har stadig ikke fået en titel, så spørgsmålet er om den er klar til 4. november. Jeg er selv stor Baz Luhrmann fan og er altid enormt spændt på hans projekter. Manden bag ‘Moulin Rouge’, ‘Romeo + Juliet’, ‘The Great Gatsby’. Nu laver han en film om selveste Elvis. 

West Side Story – 9. december

Steven Spielberg står bag en hel ny filmatisering af musicalen ‘West Side Story’. Vi glæder os til at se hvordan Spielberg bringer musicalen til live på ny, og hvordan Ansel Elgort og Rachel Zegler klarer den som de forelskede Tony og Maria. 

West Side Story. Ansel Elgort, Rachel Zegler
Copyright: NIKO TAVERNISE/TWENTIETH CENTURY STUDIOS.