Viaplay

‘Fæstningen’ ny thrillerserie

I Viaplays nye og ambitiøse thrillerserie ‘Fæstningen’ befinder vi os i et isoleret Norge, som har kappet alle bånd til verdenssamfundet. Da en dødelig sygdom begynder at sprede sig i det lukkede paradis, må indbyggerne betale en høj pris for valget, de tog ti år tidligere

Hvad sker der, hvis vi kapper alle bånd til omverdenen? 

Det er ét af spørgsmålene ’Fæstningen’ udforsker i Viaplays nye, dystopiske thrillerserie som foregår i 2037. En enorm mur skiller Norge fra omverdenen, og de selvforsynende nordmænd lever afskærmede og privilegerede liv i det nordiske paradis. Men da en dødelig sygdom bryder ud, indser indbyggerne hurtigt, at de er fanget bag dén mur, der skulle beskytte dem. 

Tobias Santelmann (Den som dræber, Exit) spiller en af hovedrollerne som den karismatiske statsminister Grieg Amund Heyerdahl. Han er ansvarlig for at have overbevist den norske befolkning om at isolere sig fra omverdenen for ti år siden; et valg, som viser sig at blive skæbnesvangert. 

‘Fæstningen’ indspilles i Bergen i disse dage og har forventet premiere på Viaplay til næste år. ‘Fæstningen’ er baseret på idé og manuskript af ’Rådebank’-forfatter Linn-Jeanethe Kyed og thrillerforfatter John Kåre Råke (Bølgen, Skjelvet). Idéen opstod som reaktion på dét, forfatterduoen oplevede som en øget grad af isolationspolitik i Europa og Vesten.