Animals
Copyright: Cornerstone Films.

Filmanmeldelse: Animals

Din bedømmelse0 stemmer
5

‘Animals’ er en af de film jeg så til Sundance Film Festival London. Sophie Hyde der vandt en crystal Bear for ’52 tuesdays’ i 2014 er klar med en ny film om venskab og samfundets forventninger. Levede den op til mine forventninger? Læs her:

Historie

Laura og Tyler er begge ved at fylde tredive. Efter 10 års venskab er de to veninder og roommates uadskillelige, og deres liv har ikke forandret sig, siden de mødtes. De fester natten lang, og om dagen arbejder Laura på en roman, hun ikke kan færdiggøre. Da Laura får en kæreste, føler Tyler sig forladt, og deres venskab sættes på en prøve.

‘Animals’ er en virkelig moderne film, der på mange måder skriger 2019. De to kvindelige hovedroller fylder det meste af historien, og de har en badass attitude.

Selvom jeg ikke er i nærheden af at fylde 30 år, kan jeg sagtens relatere mig til filmens morale og dilemma. Tyler er ligeglad med samfundets forventninger, og gør præcis som det passer hende. Laura derimod begynder sig at vænne sig til tanken om ægteskab og et rigtigt job.
Vi kan alle føle os presset af, at føle vi burde være et specifikt sted i vores liv bare fordi andre er det, og denne følelse viser filmen tydeligt.

Manuskriptet er i top. Det er moderne men uden at indsætte en masse underlige popkultur citater som mange film gør disse dage. Karaktererne er på mange måder irriterende, men man kan ikke lade være med at holde af dem. Man kommer virkelig under huden på dem, og er med dem gennem godt og ondt.

Animals
Copyright: Cornerstone Films.

Skuespil

De to bærende skuespillere Holliday Grainger og Alia Shawkat er et match made in heaven. De komplementerer hinanden så godt, og virker som om de faktisk er bedste venner.

Holliday Grainge,r der er mest kendt fra den historiske tv-serie “The Borgias”, spiller Laura, forfatteren med skriveblokering. Hun gør det super som den usikre unge kvinde, der er splittet mellem at opføre sig som en voksen og forblive forevigt ung. Hun er bedst i scenerne, hvor hun bryder helt sammen, og hendes autencitet er rørende.

Alia Shawkat er filmens solstråle. Hun er rap i replikken og ualmindelig sarkastisk. Hendes rebelske attitude og dovne opførsel bør få en til ikke at kunne lide karakteren, men hendes skuespil får en til at føle, at der var mere bag facaden.

De andre skuespillere gør også en fint stykke arbejde, men de blegner dog ved siden af disse to skønne kvinder.

Animals
Copyright: Cornerstone Films. Fotograf: Tamara Hardman

Visuelt

Hele filmen har en form for hipstervibe over sig.  For eksempel Tyler & Lauras lejlighed, der er gammel og slidt men hyggelig. Der er generelt mange nærbilleder af karaktererne, hvor man bogstavelig talt kommer helt tæt på dem. Hvis ikke det var fordi skuespillerne spiller så godt, vil det være faldt helt til jorden.

Jeg savnede dog lidt forandring undervejs. Det blev lidt for meget af det samme i længden og lidt kedeligt at se på.

En ting jeg elskede var kostumerne. Især Tyler er iklædt en masse sjove outfits. Tøjet visualiserer deres personlighed fra første billede.

 

Musik og lydbillede

Der bruges ikke så meget musik i filmen udover det musik, der spilles i plottet. Dette fungerer rigtig godt, da det får den til næsten at virke som en dokumentar. Lydeffekter bliver udnyttet godt til at især udtrykke Lauras frustrationer ,når hun prøver på at skrive sin bog. Alt i alt velfungerende.

‘Animals’ er ikke planlagt til dansk premiere endnu.

Animals
Animals - premiere den 30. maj 2019
Kort fortalt
"Animals" er en god indiefilm om venskab og samfundets forventninger. Skuespillet er godt og den er relaterbar.
Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Din bedømmelse0 stemmer
5
More Stories
Her er Will Smith i ‘Bright’