bad neighbours 2_1

Filmanmeldelse: Bad Neighbours 2: Sorority Rising

Seth Rogen, Rose Byrne og Zac Efron er tilbage i deres roller fra Bad Neighbours og bliver igen instrueret af Nicholas Stoller. Men er det bare repetition af 1’eren, eller bringer den evige 2’er noget nyt på banen?

Historie

Mac (Seth Rogen) og Kelly (Rose Byrne) er klar til at tage det endelige skridt ind i de voksnes rækker. Men lige da de tror de har fået solgt deres hus, og kun venter på at køberen skriver under på aftalen, flytter pige-kollektivet Kappa Nu ind i huset ved siden af. Og de nye naboer er endnu mere ude af kontrol end de sidste. For at jage dem væk får de har brug for hjælp fra lederen for et broderskab, og deres tidligere nabo, Teddy (Zac Efron).

Det er begrænset hvor dybfølt en historie man kan forvente i en komedie. Filmen ligger fra starten af op til at den ville køre på samme spor som 1’eren gjorde, og jeg forventede egentlig at det meste af filmen ville være en kopi af hvad man allerede havde set. Manuskriptet er denne gang bl.a. skrevet af Seth Rogen selv, de har prøvet at skrive en ny historie. Men selvom der er nye elementer så er det hovedsageligt en kopi af den første film. Det er de samme jokes der fyres af, og der hvor det ikke lige passer ind bliver der blot lavet en reference til 1’eren, og så kommer der en joke ud af det. Det kan virke ærgerligt, men jeg forventede egentlig ikke meget andet af en efterfølger af en film, der i forvejen kørte på et meget tyndt materiale.

Derudover forstår jeg ikke hvorfor de unge mennesker i filmen skal fremstilles så dumme, som de gør. Manuskriptet har sørget for at de ved så lidt som muligt om noget som helst, og man undrer sig egentlig over hvordan nogen af dem er kommet ind på college med den meget begrænsede viden de har. Jeg synes det er synd at unge altid fremstilles uvidende om alting i (hovedsageligt amerikanske) film.

Men en ting vil jeg dog give dem credit for i historien. Helt uden der har været en kvinde inde over manuskriptet, tager de mange feministiske punkter op, og det er noget man ikke ser ofte, så det kan de da få en stjerne for.

bad neighbours 2_2
Rose Byrne, Seth Rogen og Zac Efron i Bad Neighbours 2: Sorority Rising – Foto af Justin Lubin – © Universal Pictures – Taget fra IMDb.com

Skuespil

De har sørget for at få alle de havde brug for, fra det gamle cast med i 2’eren, og det er da også rigtig rart at de ikke har skulle prøve at vikle en ny person ind, til at tage en andens plads. Men gør skuespillerne det så godt? Tjae. De gør det præcis som de gjorde i 1’eren. Overspillet.

Seth Rogen spiller den karakter han spiller i samtlige film han er med i, så der er intet nyt under solen her. Om han gør det godt, er nok op til den enkle. Der er mange der godt kan lide ham i hans film, men jeg er nu engang ikke den store fan, og uden noget nyt ændre det sig ikke i denne omgang.

Sammen med ham ser vi Rose Byrne og Zac Efron. Igen, ingen af dem spiller forrygende godt, og de efterligner blot hvad de har gjort før.

Chloë Grace Moretz er det nye skud på stammen i filmen. Hun har aldrig spillet med i en fald-på-halen komedie (Der var efter min mening lidt mere stil over Kick-Ass) og det ses tydeligt at hun ikke er i sit es. Hun leverer sin hidtil dårligste præsentation i en film. Hun prøver virkelig at leve sig ind i karakteren, men det virker desværre overhovedet ikke. Man må dog give hende credit for at prøve en masse genrer af, men plat-komik er nok ikke der hun bliver til mest.

bad neighbours 2_3
Seth Rogen, Chloë Grace Moretz og Kiersey Clemons i Bad Neighbours 2: Sorority Rising – Taget fra IMDb.com

Visuelt

Meget af det kan siges meget enkelt. Det er ikke på deres få CGI shots at de har brugt deres penge. Det skinner alt for tydeligt igennem når folk står foran en greenscreen, eller de har fået lavet en CGI-double til nogle af deres stunts.

Dog har de, ligesom i den første, klaret optagelserne til festerne rigtig godt, og neon lyset ser godt ud på film. Det er dog også det eneste positive der er at sige om det visuelle.

Musik og lydbillede

Der er egentlig ikke så meget at sige om det. Det meste af filmen har et lag af fest musik lagt under sig, hvilket udgør soundtrackets kapacitet. Forstå mig ret; det passer da til filmen. Det er bare ikke specielt spændende.

bad neighbours 2_4
Ike Barinholtz, Rose Byrne, Carla Gallo, Seth Rogen og Zac Efron i Bad Neighbours 2: Sorority Rising – Foto af Chuck Zlotnick – © Universal Pictures – Taget fra IMDb.com

Headerfoto: Bad Neighbours 2: Sorority Rising – Taget fra IMDb.com