nordisk film

Filmanmeldelse: Blokhavn

Blokhavn gør det SHABtastisk!

LÆSERNES BEDØMMELSE1 Stem
5

Den danske satiriske animationsfilm Blokhavn, skabt af Youtube-fænomenet Gigis, beviser at store fortællinger ikke behøver Hollywoods bombastiske tilgang til filmskabelse. Blokhavn holder sig inde for deres boldbane og vinder stort! SHABtastisk!

Historie:

Ali og hans fem bedste venner bor i ghettoområdet Blokhavn. De går i 8. klasse på den lokale skole, der er udråbt til den værste skole i Danmark. Da det en dag bliver meldt ud, at skolen skal lukke, går det op for Ali, at han risikerer at miste alt! Ali beslutter sig derfor for at redde skolen og får overtalt sine venner til at hjælpe ham.

 

Den generelle historie struktur er bundet smukt op. Fortællingens “call of adventure” er elegant bundet sammen med Hasans afvisning af kaldet. Gennem hans brud med gruppen bliver vi præsenteret for de mere “ægte” sider i et liv på “blokken”. Eksempelvis hans tætte og skrøbelige forhold til sin arbejdende mor. Faren der forlod dem, og gadens faderlige figurer der forklæder deres rigtige intentioner. Sammenflettet med den realistiske side får vi komikken og eventyrets gang sammen med Ali og slænget. Vi får grinene sammen med Ali og co, mens vi får den emotionelle “rejse”, med Hasan der viser os den menneskelige og mørkere del af Blokhavn.

Skuespil: 

Præstationen af: Troels Unneland, Sorena Sanjari, Malthe Emil Kibsgaard, Daniel Sanjari og Adrian Hosseinpour, der hovedsageligt ligger stemmerne i filmen (og dem der har lavet filmen), er god. De leverer komik og følelser med deres forskellige karakterer i historien. Præstationen i scenen hvor Hasan bliver tilbudt job som gade hjørne pusher, fik mig overbevist om skaberne har oplevet eller været vidne til sådanne situationer. Derudover gør hip hopperen Moon Afflick det smukt som kvarterets hustler. Hans toneleje skifter fra patriarkalsk til farlig på et split sekund. Det fungerer.

nordisk film

Visuelt: 

Den animeret film består af karakterer der ligner de er blevet klippet og klistret sammen i en kælder. Selvfølgelig kan det i længden være lidt fladt at se på, men det er hvad der konstant foregår bagved der gør vi aldrig keder os. Knallerterne der kører forbi med fem gutter siddende. Avisen med titlen “BLOK-tiken” i stedet for “Politiken”. Det smadret ur i klasselokalet stående “tid er illuminati”. Alt opsummerer det univers Gigis kreerer i deres film, som er en forsættelse på deres Youtube fortællinger. Hele filmen er gennemsyret af humoristiske effekter i baggrunden, som stemmer overens med resten af filmens humor.

Musik og lydbillede: 

Fra start til slut giver filmens soundtrack indlevelse i det shabtastiske univers fortællingen skaber. Fra Gilli, Branco til Burham G. Selv Gigis får lavet nogen bangers. Specielt Gertrud part to er tårervækkende mens Ma Money bliver 2020 sommerhittet, med et Burna Boy inspireret omkvæd. Musikken og scenerne går hånd i hånd, og er med til at fremhæve komikken eller det dybdegående.

'Blokhavn' præmier 25.06.20
Kort fortalt
God film lavet på danske manerer! Et lille budget, men en kæmpe oplevelse! Blokhavn gør det SHABtastisk!
Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
LÆSERNES BEDØMMELSE1 Stem
5