Filmanmeldelse: Diary of a Wimpy Kid box set

Sofa-faktor

‘Diary of a Wimpy Kid’ filmene er nu udkommet som box set med alle 4 film, så man rigtig kan holde et maraton. Og det var lige, hvad jeg gjorde. I løbet af få dage fik jeg set alle filmene. Det gode ved boxset er, at man som sagt kan se alle filmene efter hinanden. Det var en fornøjelse af se skuespillerne vokse i de forskellige film, og filmene hænger sammen uden, at man behøver at have set en første for at de se andre. Man får mere ud af dem, hvis man ser dem fra den første til den sidste, men man kan også se dem i vilkårlig rækkefølge.

I den første ‘Diary of a Wimpy Kid’ introduceres publikum for alle karakterne. Man følger Greg og hans ven Rowley, der starter i mellemskole. Greg er fast besluttet på at blive populær, men han har nogle problemer med at få udført sin plan. Han forsøger at blive medlem af forskellige klubber, men det gør det kun værre for ham. Da hans akavet ven Rowley kommer til skade, bliver han pludselig populær, og Greg prøver at komme ind i varmen igen.

I toeren ‘Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules’ har Greg svært ved at få Holly, den populære piges opmærksomhed. Samtidig tvinger hans mor ham til at bruge tid med hans storebror Rodrick. Rodrick er en del af et band ved navn ‘Löded Diper’. De hader hinanden, men Greg finder hurtigt ud af, at Rodrick kan give ham tips til, hvordan han kan blive populær.

I den tredje film ‘Diary of a Wimpy Kid: Dog Days’ prøver Greg stadig at få Holly til at opdage ham. Han har nu sommerferie og vil bruge hele ferien på at spille computerspil. Hans forældre har dog andre planer, og han bliver tvunget til at hænge ud med sin far. Greg finder dog hurtigt på en undskyldning, da han lyver for sine forældre og siger, at han har fået et job i golfklubben, som hans ven Rowleys familie har et sæsonkort til. I Golfklubben hænger Holly også ud, og det er en oplagte mulighed for endelig at få hendes opmærksomhed.

Den sidste film ‘Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul’ skiller sig meget ud fra de andre. Hele castet er skiftet ud med nogle nye skuespillere, da det er fem år siden at 3’eren udkom, og de andre skuespillere derfor var blevet for gamle. De fleste karakterer er dog tilbage, men der er mere fokus på Gregs familie i denne film. Familien skal til deres bedstemors fødselsdag i Indiana, og de har derfor planlagt en roadtrip, hvor hele familien skal hygge. Først er Greg ikke vild med ideen, men han finder ud af, at et Comic-con event som han ønsker at deltage i, foregår tæt på bedstemorens hus. Det er derfor hans plan at snige sig til Comic-con, men det går ikke som planlagt.

Dayday Films

Hele serien er generelt god og sjov. Greg er en sjov person, som jeg er sikker på, at mange børn kan relatere sig til.  Han har pinlige forældre, gode venner og en irriterende storebror. Især hans ven Rowley gør serien god med hans sjove humor. Det er drengefilm, der rammer plet. Generelt findes der ikke så mange gode film for drenge i en ung alder, men de her er et sikkert hit.

Skuespillet er ikke noget af råbe hurra for. Det er meget overdrevent, men sådan er det jo generelt, når det er film for børn. Især skuespilleren Zachary Gordon, der spiller Greg, kunne godt have gjort det lidt bedre. Det bliver ikke bedre, da skuespillerne bliver skiftet ud i den fjerde film, faktisk værre.

Det er sjovt at se hvordan skuespillerne forandre sig i løbet af filmene, hvilket man især lægger mærke til, når man ser dem alle i træk. Producenterne formår også at justere Gregs problemer efter, hvilken alder han har. I de senere film handler det en del om kærlighed. Jeg vil dog ønske, at de var stoppet efter den tredje film. Den fjerde gør mere skade end gavn.

Dayday Films

Ekstramateriale

Der er ikke nogen grund til at se ekstramaterialet. Det er noget af det mest kedelige ekstramateriale, jeg nogensinde har set. De fleste af filmene har kun nogle få deleted scenes og gag reels. Det er slet ikke værd at bruge sin tid på. 4’eren har dog noget godt ekstramateriale, blandt andet ideer til lege man kan lege, når man er på roadtrip. Der er ingen grund til at købe box settet for dens ekstramateriale.

More Stories
Vind billetter til ‘Lyset i Havet’