entourage

Filmanmeldelse: ‘Entourage’

The ‘Entourage’ boys are back in town!

En af HBO’s mest populære serier ‘Entourage’ har fået sig en filmversion. ‘Entourage’ har været længe ventet af fans, da serien på trods af sin popularitet sluttede efter 8 sæsoner i 2011.’Entourage’ – serien har vundet seks Emmy Awards for bl.a. skuespil og instruktion. Manden bag serien, Doug Ellin, har instrueret filmen og Mark Wahlberg, der var producer på serien, er også producer på filmen.

Historie

Mens han hænger ud med vennerne Eric (Kevin Connolly), Turtle (Jerry Ferrara) og Johnny Drama (Kevin Dillon), får filmstjerne Vince Chase (Adrian Grenier) et telefonopkald fra Ari Gold (Jeremy Piven), hans tidligere agent, der nu leder et stort filmstudie. Ari tilbyder Vince hovedrollen i sin første produktion, men skuespilleren insisterer på også at instuere filmen. Bølgerne går højt, da filmen går 100 millioner dollars over budgettet og efterlader Ari, Vince og drengene i en presset situation, i den nådesløse verden som Hollywood er.

‘Entourage’ tv-serien er baseret løst på skuespilleren Mark Wahlbergs eskapader i Hollywood, og om hvordan han deler oplevelsen med sine venner. Det jeg synes var roden til seriens succes,  var at hovedpersonen Vincent Chase og hans venners oplevelser og livstil var så misundelsesværdige. For hvem ville ikke være filmstjerne, scorer masser af damer, feste med de kendte og så oven i købet dele alle disse oplevelser med sine venner. ‘Entourage’ var også nyskabende bl.a. visuelt ved kameraføringen og ved de mange cameos fra forskellige kendisser, som oftest spillede en overdreven version af dem selv. ‘Entourage’ filmen fortsætter i samme ånd med humor, masser af cameos fra kendte osv., faktisk forsætter historien om Vince og hans venner  bogstaveligt talt fra dér hvor serien sluttede.

Entourage

Men! som fan af serien (jeg har set den mange gange), er det som om magien er lidt væk. Det virker som en gammel elevfest hvor folk prøver at falde tilbage i deres velkendte roller som klassens klovn, den seriøse osv., men den eneste der aldrig rigtig har ændret sig er ens klasselære. “Klasselæren” i dette tilfælde er Ari Gold, som er Vincents agent, spillet på fremragende vis af Jeremy Piven. Hollywoods pengemænd har endnu engang satset deres penge på en tv-series potentielle indtjeningsmuligheder på det store lærred og endnu engang gået på kompromis med kvaliteten. Manuskriptet virker ikke optimal til det store lærred, men mere noget som egner sig bedre til tv formatet. ’Entourage’ er et godt gensyn med Vince og drengene og deres vilde Hollywood liv. Har man ikke set serien kan man også nyde filmen da humoren er skarp, især fordi Jeremy Piven er i topform. For at nyde ’Entourage’ til fulde skal man dog have set en sæson eller to af serien for virkeligt at forstå meningen med galskaben.

Skuespil

Skuespillerne Adrian Grenier, Kevin Connolly, Kevin Dillon og Jerry Ferrara der spiller vennerne Vince, Eric, Johnny og Turtle gør et udmærket stykke arbejde med deres tilbagevenden til deres ikoniske roller, men kemien og magien i deres præstationer er væk. Det måske ikke deres skyld men tværtimod den materiale de haft til rådighed, som desværre ikke udforsker deres karakterer noget mere.

Jeremy Piven, manden der spiller agenten Ari Gold, skal derimod roses for hans præstation, som i mine øjne stjæler hele showet.

ENTOURAGE

Visuelt

’Entourage’ er flot filmet og når man får så skønne locations som Los Angeles og Ibiza at se, og alt bare ser betagende smukt ud er der ingen tvivl. Kameraføringen fra serien er også tilbage, hvor man som altid har filmet scener med flere kameraer på en gang.

Musik og lydbillede

En ting der har været kendetegnet ved ’Entourage’ er seriens brug af rap-musik. Rap-musik har fyldt meget i serien og der er ingen tvivl om at det er seriens bagmænd Doug Ellin og Mark Wahlbergs forkærlighed for denne musikgenre der har været årsagen til dette.

’Entourage’ filmen er derfor ingen undtagelse, da hovedpersonerne altid kører rundt i biler med rap kørende i radioen. Der er musik fra Snoop Dogg, Wu-tang, Mobb Deep, Jim Jones, Pharrell og mange andre. Musikken er der dog mest som baggrundsstøj og er ikke rigtig med til at præge stemningen i ’Entourage’.

marky