Filmanmeldelse: Kingsman: The Secret Service & The Golden Circle

Mod slutningen af sidste år fik vi den anden film i serien om den hemmelige spion-organisation Kingsman. Den første film blev flot modtaget tilbage i 2014, men kan denne nye film leve op til de høje forventninger. Vi tager et kig på begge film, nu hvor de begge ude til køb for offentligheden.

Kingsman: The Secret Service – Sofa-faktor

I Kingsman: The Secret Service bliver vi introduceret til Eggsy (Taron Egerton). En ung mand, der ikke ligefrem er vokset op med en sølvske i munden. Han bliver hvervet af Harry Hart aka. Galahad (Colin Firth) til at blive en del af den hemmelige gentleman spion-organisation Kingsman.

kingsman-tss_01
Colin Firth – © 20th Century FOX

Jeg absolut elskede Kingsman, da den kom ud og siden har jeg genset den flere gange, og finder den lige flot og sjov hver gang. Det er kort sagt en virkelig god film, som man måske ikke behøver at tage helt seriøst til alle tider. Generelt er jeg ellers ikke særlig god til komedier, men denne film er heller ikke 100 % en komedie, men nærmere en actionfilm, med de bedste guldkorn strøet ud over den. Og at det så er britisk humor gør det jo egentlig kun bedre.

Om du er fan af de ældre spion-film eller du er ny inden for genren, tror jeg at du vil nyde denne film til fulde.

Kingsman: The Secret Service – Ekstramateriale

Indholdet af ekstramaterialet på Blu-ray versionen af Kingsman: The Secret Service, er rimelig simpel. Udover traileren og et galleri af billeder er der en halvanden time lang dokumentar om udviklingen og produktionen af filmen. Den går lige fra at tale om tegneserien, som filmen er bygget på, til klippe-processen i sidste ende.

kingsman-tss_02
Colin Firth, Samuel L. Jackson, Taron Egerton – © 20th Century FOX

Desværre er denne dokumentar utrolig kedelig. Normalt når jeg ser at ekstra-materialet strækker sig over så lang tid, ser jeg frem til det, fordi der virkelig er tid til at gå ned i hvordan filmen blev lavet. Men de bruger langt størstedelen af tiden på interviews, hvor samtlige mennesker sidder og roser hinanden over hvor gode og pragtfulde de alle sammen er. Og om det er rigtigt eller ej er ikke noget jeg vil gisne om, men det er altså kedeligt at høre på i længden. Den bedste del af dokumentaren kommer først til sidst, hvor klipperen kommer med et par spændende guldkorn. Resten er kort sagt ret forglemmeligt.

Kingsman: The Golden Circle – Sofa-faktor

Kingsman: The Golden Circle følger igen Eggsy, der nu er blevet en ægte Kingsman. Men lykken varer ikke ved, da Kingsman bliver angrebet og næsten udslettet. Nu må de tilbageværende agenter søge hjælp fra deres amerikanske spion-venner. Statesman.

kingsman-tgc_01
Taron Egerton – © 20th Century FOX

Jeg var fra starten af ikke vildt glad for at høre at de lavede en 2’er til Kingsman. Som du lige har læst, var The Secret Service noget for sig selv, og jeg var ikke overbevist om at den samme magi kunne skabes i en fortsættelse. Også selvom det var det samme hold der stod bag. Og jeg synes personligt jeg fik ret. The Golden Circle er ikke lige så god som den originale. Men den er samtidig heller ikke helt så slem, som man kunne have frygtet.

De gør virkelig hvad de kan for at skabe en 2’er, og som de også nævner i ekstramaterialet så er det noget der er virkelig svært at gøre. Hvis man bare laver præcis det samme som i 1’eren, vil der blive klaget over at der ikke sker noget nyt, men hvis man laver for meget om på formatet bliver folk igen skuffede over at det ikke minder nok om originalen.

Så som sagt, så gør de hvad de kan, men det bliver mange gange for meget. Det er på mange måder en fantasiverden, som filmen foregår i. Der findes ting, som man ikke ser i “den rigtige verden”. Og det fungerede i den første, men jeg synes der bliver lidt for meget gadget-fantasi i denne, som hev mig en smule ud af filmen.

Kingsman: The Golden Circle – Ekstramateriale

Ekstramaterialet på denne Blu-ray minder på mange måder om det fra den anden. Der er et par trailers fra filmen, samt et galleri af billeder.

Og så er der den halvanden time lange dokumentar. Den er dog en smule bedre på denne film, og jeg synes de kommer en smule mere i dybden. Men den bedste del er igen klipperen, når han kommer med sine guldkorn.

kingsman-tgc_02
© 20th Century FOX

Med denne film er der også en lille featurette, der går bag om start-scenen i filmen og viser hvordan de satte den sammen. Jeg så den dog efter dokumentaren, og det er meget det samme man hører igen. Hvis man ser ekstramaterialet vil jeg derfor foreslå at se denne del først, da den egentlig er nogenlunde spændende.