Filmanmeldelse: Solo: A Star Wars Story (spoilerfri)

Disney er i gang med at få alle de penge de kan ud af Star Wars-universet. Det nye skud på Star Wars-stammen er Han Solo-filmen, ‘Solo: A Star Wars Story’, som handler om den kække og charmende karakters fortid. En fortid, hvor han ikke spilles af Harrison Ford, men Alden Ehrenreich, og hvor Solo er blevet til en kedelig mors dreng uden charme.

Historie

I ’Solo: A Star Wars Story’ møder vi den unge Han (Alden Ehrenreich), ser hvordan han bliver kriminel, møder Chewbacca, Lando Calrissian (Donald Glover) og the Millennium Falcon.

Solo: a Star Wars Story. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk

’Solo: A Star Wars Story’ fortæller en rigtig fin, jævn underholdende og forudsigelig fortælling, om den ikoniske Han Solo. Jeg kedede mig ikke undervejs, men jeg følte heller ikke den episke Star Wars-følelse.
Han Solo er nok en af Star Wars universets mest elskede karakterer. Derfor er ideen om at fortælle hvordan Han Solo netop blev Han Solo, noget som virkelig kan sætte spænding og fangirling i blodet. Men denne begejstring forbliver desværre ved tanken.

Den historie ’Solo: A Star Wars Story’ fortæller er ret tam. Det er ikke den episke baggrundshistorie man kunne ønske, og den får mig heller ikke til at føle, at jeg forstår eller kender Solo bedre. Faktisk synes jeg at Han Solo er lidt svær at genkende, og mange af hans persontræk mangler tydeligvis. Der er for stort et hul mellem den Han Solo vi kender fra forrige film, og den Han Solo som vi ser til slut i ‘Solo: A Star Wars Story’ – og det holder altså ikke! Medmindre de vil lave en film til…. Please don’t.

Faktisk så føles det her ikke som en officiel film om Han Solo. Det føles nærmere som en dårlig gang fanfiction – en af dem hvor man tænker ”ja det var da en fin underholdende historie, men jeg kommer aldrig til at tro på den som del af Star Wars-universet”. Og det kommer jeg heller ikke til med ’Solo: A Star Wars Story’. Sorry, men i mit hoved så er det her altså ikke den fortid min kære Han Solo fra den første Star Wars-film har.

Solo: a Star Wars Story. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk

Skuespil

Alden Ehrenreich har fået den umulige opgave, at skulle være Harrison Ford. Det er unfair, og ret umuligt, men det er nu en gang den opgave han har fået, og derfor er det den opgave jeg bliver nødt til at bedømme ham på. Den opgave klarer han, sjovt nok, ikke.
Ehrenreich gør det faktisk fint, og jeg kan da godt se glimt af Harrison Fords Han Solo i ham. Men det største problem er simpelthen, at han ikke er charmende nok. Faktisk så synes jeg slet ikke Ehrenreich er charmende overhoved. Der mangler klart også noget naturlig kækhed. Hans replikker er kække, nogle gange (ikke ofte nok!!), men Ehrenreich er simpelthen for meget en mors dreng til at kunne levere dem ordentligt. Nogle gange er det næsten som om at det er et aktivt valg, fra instruktør og forfattere, at Han Solo skal opføre sig som en mors dreng. Det holder altså ikke! Det som om de har glemt, hvorfor vi netop holder så meget af denne karakter.
Udover Ehrenreich har vi Emilia Clarke som Qi’ra, en ret intetsigende karakter, som vi aldrig kommer ind under huden på. Hun leverer nogle af replikkerne lidt uheldigt.
Paul Bettany har jeg lidt svært ved at tro på, som en stor ond kriminel “mafiaboss”, selvom jeg nu normalt meget godt kan lide ham som skuespiller.

Skal jeg komme med lidt lyspunkter, så er Donald Glover fantastisk som Lando Clarissian. Han leverer klart filmens bedste øjeblikke, og er den eneste karismatiske karakter (i en film om selveste Han Solo, av).
Phoebe Waller-Bridge lægger stemmer til Landos co-pilot L3. L3 er en selvsikker kvindelig rebelsk robot, som er træt af den diskrimination og undertrykkelse der er af robotter. Hun skaber en ret fin og underholdende sidehistorie.

Solo: a Star Wars Story. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk

Visuelt

Der er jo ikke rigtig noget at klage over, når det kommer til en Star Wars film – det jo ikke ligefrem amatører som er på arbejde. Når det er sagt, så kommer niveauet aldrig op nær de ”store” Star Wars-film, som ’The Force Awakens’ og ’The Last Jedi’. Derudover synes jeg filmen ofte er meget mørk, og jeg havde lidt svært ved at se hvad der skete, med mine irriterende 3D-briller på.

Musik og lydbillede

Den ikoniske Star Wars-musik er jo fantastisk, det er den. Men den bliver serveret lidt i en light-version her i ‘Solo: A Star Wars Story’. Jeg vil derfor tillade mig at råbe efter lidt nyskabelse. Musikken var igennem filmen ensformig, og gør aldrig opmærksom på sig selv. Så jeg bliver simpelthen nødt til at sætte et “kedeligt”-mærke på.

Billede copyright: Jonathan Olley – Lucasfilm Ltd.
More Stories
Hunter Killer
Trailer til ‘Hunter Killer’