Angry Birds Jason Sudeikis Josh Gad og Danny McBride

Filmanmeldelse: ‘The Angry Birds Movie 3D’

I den længe ventede 3D animerede spillefilm, “The Angry Birds Movie” finder vi endelig ud af, hvorfor fuglene egentlig er så vrede. Filmen er lavet over spillet fra 2009, som er verdens mest downloadede spil nogensinde.

Historie 

Filmen tager os med langt, langt ud i det uendelige ocean. Til Fugleøen, der udelukkende er befolket med en bestand af lykkelige – eller noget, der ligner – fugle, der desværre ikke kan flyve. I dette tropiske paradis møder vi tre venner; den nogle gange lidt temperaments-truede Red, den lynhurtige sprinter og speedsnakker Chuck og den relativt ustabile Bomb. Alle tre har været øens outsidere siden de var æg. Men da øen en dag invaderes af et skib fuldt af mystiske grønne grise, bliver det op til vores tre uventede helte at hidse sig lidt op i det røde felt og finde ud af, hvad de grønne grise egentlig er ude på – og redde alle de andre fugle på øen…

(copyright uip.dk)

 

Producer John Cohen,som tidligere har lavet successen ‘Grusomme mig’ har udtalt at spillet var et fantastisk udgangspunkt for filmen. ‘The Angry Birds Movie 3D’ er forhistorien til spillet fra 2009, som er downloadet mere end 3 milliarder gange. Populært verden over, og det tror jeg faktisk også på at denne film bliver. Et gennemtænkt og vellykket projekt, som virkelig giver smil på læben og får humøret i top. Ikke-flyvende fugle, den velkendte slangebøsse og de grønne grise, som vi kender det. Der er fuld fart på fuglene fra start og du vil ikke kede dig. Så er du Angry Birds fan, eller er du bare vild med action, gode jokes, rappe replikker og animation, så kan jeg varmt anbefale en tur i biografen. Der er i den grad garanti for latter og højt humør.

David Maisel som er en af de oprindelige grundlæggere af Marvel Studios, opdagede første gang Angry Birds, da hans 80 årige mor sad og spillede spillet, samtidig med at hun bandede over grisene. For kunne spillet spilles af flere generationer, så kunne det også samle flere generationer. Folk bag filmen tæller også Jon Vitti (‘The Simpons Movie’) og Catherine Winder, som tidligere havde arbejdet sammen George Lucas i udviklingen af ‘Star Wars’ universet til tegnefilm. I 2013 kunne man desuden tilføje Sony Pictures som global distributør.

Skuespil

Der er alt fra den vrede, den hurtige, den lidt bøvede men uundværlige, den meget ‘tålmodige’ og over til de små søde fugle på Fugleøen i ‘The Angry Birds Movie’ – så man kan hurtigt finde en at identificere sig med. Sympatien for Red blev straks fundet frem hos mig, for hvor får man dog ondt af ham. Alt i alt er karaktererne genialt fundet på, jeg er meget begejstret. De danske stemmer er faktisk også valgt rigtigt, rigtigt godt. Ruben Søltoft overraskede mig yderst positivt som Chuck, det er simpelthen spot on. Ditte Hansen lægger stemme til Matilda, og det gør hun også fremragende. Hos grisene er det stemmen bag Leonard, der får et stort bifald. Lars Hjortshøj er som skabt til den rolle, intet mindre. Den erfarne komiker er ganske fænomenal!

(copyright au.movies.Yahoo.com)

 

Visuelt 

Det farverige, frodige landskab på Fugleøen er fantastisk, man forstår fuldt ud hvorfor fuglene i ‘The Angry Birds Movie’ er så lykkelige og glade for deres ø. Filmen indeholder så meget godt, finurligt og flot visuelt at man bliver ret så imponeret. Den velkendte grønne farve på grisene, TNT-kasserne med dynamit, de store øjenbryn på vrede Red – det hele er med. 3D effekten virker 100% i ‘Angry Birds the Movie’ – ja, også her blev man blæst bagover. Så vellykket at jeg har svært ved at få armene ned.

Musik/Soundtrack

Musikken er også til at juble over. Country-stjernen Blake Sheltons “Friends” synges af grisene, men faktisk så giver den rigtig god mening som filmen skrider frem. Den er ekstraordinær smuk, og rammer lige hvor den skal – i hjertet. Bonusinfo: Blake Shelton lægger selv stemme til Leonard i den amerikanske udgave af ‘the Angry Birds Movie’.

Demi Levatos udgave af ‘I will survive’ som er sidste sang mens rulleteksterne kører, får det hele til at give mening. For hvem vil ikke gerne overleve på Fugleøen og leve i fred og idyl?

(copyright muzwawe.com)