Copyright: © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved Fotograf: Daniel McFadden.

Filmanmeldelse: The Eyes of Tammy Faye

Som en der flere gange har set dokumentaren ‘The Eyes of Tammy Faye’ fra 2000, havde jeg glædet mig til at se denne filmatisering. Hvordan kunne en film om Tammy Faye ikke være underholdende?

‘The Eyes of Tammy Faye’ kan streames på Disney+.

Copyright: Photo Courtesy of Searchlight Pictures. © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved

Hvad handler den om

Filmen er baseret på den virkelige historie om teleevangelist, sanger, forfatter og talkshow vært Tammy Faye (Jessica Chastain). Foruden at være baseret på hendes liv, er den som nævnt også baseret på dokumentaren fra 2000 af samme navn.

I filmen følger vi Tammy Faye og hendes mand Jim Bakkers (Andrew Garfield) rejse til rigdom og berømmelse og senere fald.

Copyright: © 2021 20th Century Studios All Rights Reserved
Fotograf: Daniel McFadden.

Vil jeg anbefale den?

Hvad filmen virkelig skal roses for, er dens casting af Jessica Chastain i filmens titulære hovedrolle. Chastain forsvinder fuldstændigt i rollen som Tammy Faye. Hun levere en nuanceret performance, og overbeviser seeren om, at hun er Tammy Faye.

Desværre stopper rosen også der, for Jessica Chastain er desværre det eneste der løfter filmen. Og filmen forsøger bravt også at tabe denne succes på gulvet. Filmen lover et intimt indblik ind i Tammy Fayes liv, men det hele virker overfladisk. Som noget vi har set til hudløshed i andre film.

Det er virkelig en skam at filmen ikke får mere ud af sit narrativ. For Tammy Faye var en absolut fascinerende person. En kontroversiel teleevangelist med tendens til at synge disko Jesus sange og et LGBTQIA+ ikon.

Alligevel synes filmen at ville insistere på at definere Tammy Faye ud fra mændene i hendes liv, og  skubber Tammy Faye i baggrunden af sin egen film. Først forsent i filmens sidste scener synes det at gå op for filmen at hun er dens hovedrolle. I sidste ende kan man som seer næsten kun være imponeret over, at en film om Tammy Faye kan være så uinspireret og uden personlighed.

Filmens største fejl er dog dens visuelle side, som på alle måder bare er tilstedeværende. Acceptabelt, men uden at gøre noget. At en film om Tammy Faye, hvis ikoniske øjenmakeup inspirerede dens titel, ser visuelt kedeligt ud, synes som et overraskende såvel som fascinerende valg fra instruktør Michael Showalters side.

'The Eyes of Tammy Faye' - Premiere den 23. Marts 2022 på Disney+
Kort fortalt
Det lykkes simpelthen ikke filmen, at overbevise seeren om, at der er en grund til at dens historie om rigdom, berømmelse og fald, lige netop skal centrere om Tammy Faye. Udover en pragtpræstation fra Jessica Chastain, er der desværre ikke meget at komme efter i denne uinspirerede film.
Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer
2