SF Studios

Fra ‘Kongekabale’ til ‘Mørkeland’

Nu kommer opfølgeren endelig til den massivt populære og prisvindende spillefilm ‘Kongekabale’ fra 2004. Mikkel Serup har startet optagelser på den politiske thriller ‘Mørkeland’ som er baseret på Niels Krause-Kjærs krimiserie om journalisten Ulrik Torp. ‘Mørkeland’ har Anders W. Berthelsen i hovedrollen som Ulrik Torp, mens der også er et gensyn med bl.a. Nicolas Bro og Charlotte Munck. Manuskript har Marie Østerbye stået bag. 

‘Mørkeland’ er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman “Mørkeland” om journalisten Ulrik Torp og efterfølgeren til kæmpehittet “Kongekabale”, der blev filmatiseret i 2004 og set af over 550.000 i biografen. Men ‘Mørkeland’ er kun en sequel for det publikum, der ønsker at se den sådan. Som historie står den alene som en topaktuel og hæsblæsende politisk thriller om demokratiets status. 

Om ‘Mørkeland

Efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet. Sammen med unge praktikanter, Emma og Simon, kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder. Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse – denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil.