Copyright: Warner bros.

Grønt lys til ‘DUNE: PART II’ – Her er alt vi ved om efterfølgeren!

Nu er det officelt! Produktionsselvskaberne Warner Brothers og Legendary har givet instrukøtren bag den første ‘DUNE’-film, Denis Villenueve, grønt lys til at fortsætte sin episke filmatisering af Frank Herberts populære bøger.

Vender Denis Villenueve tilbage?

Ja, selvfølgelig vender Denis Villeneuve tilbage! Han har sågar sagt i et interview til Indiewire, at “Det har været en drøm for mig at filmatisere Frank Herberts ‘DUNE’-bøger, og jeg føler at jeg både har fansene, castet og produktionsselvskaberne i ryggen. Dette er en drøm der går i opfyldelse, og det her er kun begyndelsen.”

“I ‘DUNE: PART I’  var jeg nødt til at bygge en helt ny verden, med mange elementer, som man skulle forstå. Det betyder samtidig at jeg i den næste film ikke behøver at forklare ligesåmeget, til gengæld bliver den mere dynamisk en den første. Det bliver ren film-magi”

Hvad kan vi forvente af castet?

Denis Villenueve har selv afsløret at både Timothée Chalamet og Zendaya vender tilbage, som Paul og Chani. Han har samtidig sagt at de modsat den første, kommer til at have en del mere skærmtid sammen. Zendayas karakter, Chani, kommer til at være hoved-protagonisten i ‘DUNE: PART II’.

Udover de to hovedkarakterer forventes det at skuespillerne Javier Bardem, Rebecca Fergurson, Stellan Skarsgaard, Dave Bautista og Charlotte Rampling som minimum vender tilbage til Arrakis.

(SPOILER-ALERT)

Hvis Denis Villeneuve følger Frank Herberts bog, betyder det at flere nye karakterer vil dukke op. Det kunne tyde på at der blandt andet skal castes til rollerne, Feyd-Rautha Harkonnen, kejseren, Prinsesse Irulan, (Kejserens Datter og Pauls kommende kone) og Alia Atreides (Pauls lillesøster).

Hvem skal være bag kameraet?

Udover Denis Villeneuve selv, har Hans Zimmer afsløret at det meste af musikken allerede er skrevet og produceret. Han lavede det i forbindelse med at Denis kunne komme i den rette stemning da han skrev efterfølgerens manuskript.

Derudover ved vi på nuværende tidspunkt at Greig Fraser (fotograf), Joe Walker (klipper) og Patrice Vermette (production design) alle vender tilbage på holdet, bag kameraet!

Hvad skal der ske efter ‘DUNE: PART II’?

‘DUNE’-franchisen kan efter de to første film gå i mange retninger, men hvis man spørger Denis Villenueve selv, så drømmer han om en triologi. Han siger i interviewet med Indiewire ‘Efter den første bog, skrev Frank Herbert en toer, kaldet ‘DUNE: MESSIAH’, som virkelig kan blive en fantastisk film! Jeg har altid forstillet mig min filmatisering som en triologi. Efter det må vi se hvad der sker. Jeg kan ikke forstille mig at jeg vil fortsætte på den anden side af de tre film.”

Produktionselvskaberne Legendary og Warner Brothers har selv planer om en udvidelse af franchisen, med serien ‘DUNE: THE SISTERHOOD’ der meget vel kunne lande på HBO MAX i løbet af de kommende år.

‘DUNE: PART II’ forventes at få dansk premiere den 20 oktober, 2023.