Walt Disney Pictures

Hvad skal du se til Halloween?

Søndag er det Halloween, og måske du skal til Halloween-fest, ud og spørge efter slik eller blot slappe af derhjemme? Hvis du ikke er helt sikker på hvordan du skal fejre Halloween, så ved vi hvad du skal lave! Halloween er nemlig en super god anledning til at sætte en god (u)hyggelig gyser på fjernsynet! Vi kommer her med vores anbefalinger til hvad du skal se, for at komme i Halloween-stemning.

Hereditary

Yasmin: Hereditary er helt klart en af mine favoritter indenfor gysergenren. Den tager sig tid til at få opbygget en foruroligende stemning, og har troværdige og velskrevne karakterer med. Der er ikke jumpscares hele tiden, men dem som der er, fungerer ekstremt godt især pga det visuelle og lyset.

An American Werewolf in London

Jakob: Her er der tale om en film, der leger med myten om varulven og tilføjer noget humor. Men filmen glemmer aldrig at den også er en gyser, og har nogle dystre scener, som både kan blive klaustrofobiske, intense og chokerende.
Med den bedste varulveforvandling lavet på film, som bliver ekstra cool når man tænker på at det hele er lavet uden computer, er dette en film man ikke må snyde sig selv for at se.

The Nightmare Before Christmas

Nicolaj: Der findes ikke en film der tager højtiderne mere.. højtideligt(?) end denne. Plus at så er man klar til at se den igen til jul, hvor den selvfølgelig også er passende. Fantastisk flot selvfølgelig, men også bare dejlig makaber på et niveau, der er i børnehøjde. THIS IS HALLOWEEN!

Raw

Lea: Samme instruktør som ‘Titane’ (som har premiere i biografen den 11. november), Julia Ducournau. Hun er virkelig dygtig til at skabe ubehag og væmmelse, som bestemt mærkes helt ind til benet. Den er klam, men ikke på en “usmagelig” splatter måde. Og samtidig er den også interessant og chokerende. Man sidder med en speciel følelse efter at have set hendes film.

Hocus Pocus

Natalie: Hocus Pocus af ren nostalgi. Den får skabt en hyggelig uhygge efterårsstemning, som man husker lidt fra man var barn. Og så er stilen med de lettere overspillede børneskuespillere, den karikerede hekse trio og mekaniske kat ikke til at stå for.