Regner Grasten Film

‘Hvidsteensgruppen 2: De efterladte’ er startet optagelser i Jylland!

Én af årets største danske film er nu gået i gang med optagelserne. ‘Hvidsteensgruppen 2: De efterladte’ er nu startet produktion og har forventet biografpremiere 1. juledag i år.

En episk storfilm
‘Hvidsteensgruppen 2: De efterladte’ er en opfølger til ‘Hvidstengruppen’, der havde premiere i 2012, solgte 765.000 biografbilletter og blev én af de danske største filmsucceser i nyere tid. ‘Hvidsteensgruppen 2: De efterladte’ er en episk storfilm, et voldsomt og gribende drama, der på helt tæt hold skildrer, hvad der videre skete med de kvinder i Fiil-familien, som ikke blev henrettet for at deltage i den danske modstandsbevægelse under 2. Verdenskrig. Kvinderne blev efterladt tilbage med et ubærligt tab og en fremtid med spørgsmålet i hjertet: Var det det værd? For hvornår slutter en krig?

Handlingen
‘Hvidsteensgruppen 2: De efterladte’ følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor Gudrun. Hjemme på kroen i Hvidsten kæmper Gudrun, for at få sine døtre hjem inden nazisternes totale udslettelse af alle fanger som hævn for nederlaget.

‘Hvidsteensgruppen 2: De efterladte’ er en rystende og gribende fortælling om en families dødstab og totale splittelse, og om den tro og det håb, der på mirakuløs vis giver styrke til overlevelse, så de efterladte i familien kan samles igen. En hjerteskærende og sandfærdig skildring af det stærkeste familiesammenhold og den kærlighed, som holder deres livsmod oppe.

Stærke kvinder i front
De tre store kvindelige hovedroller spiller igen af Marie Bach Hansen, som Tulle, Laura Winther Møller som Gerda og Bodil Jørgensen som Gudrun. Anne- Grethe Bjarup Riis, der instruerede ‘Hvidstengruppen’, instruerer.

More Stories
Første teaser trailer til live-action ‘Kim Possible’