James Wan bag remake af ‘Salem’s Lot’

Så er det frem med træpælene, kors og vievand. For hvis du er fan af Stephen King og vampyrer, ja så vil det sikkert glæde dig, at man er ved at lave en ny filmudgave af Kings klassiske shocker, ’Salem’s Lot’. Det er ikke første gang at bogen er blevet filmatiseret, nej hele mini-serier er det blevet til. Som henholdsvis blev lavet i 1979, med ’Motorsavsmassakrens’ egen instruktør, Tobe Hooper bag rattet. Og i 2004, der lavede vores landsmand, Mikael Salomon, sin egen udgave, der dog ikke er så respekteret og mindeværdig som 79-versionen.

Salem's lot

En af dem der gerne vil tilbyde frisk blod til den nye udgave er, James Wan. Wan har for længst slået sig fast som en af Hollywoods gyser- og suspence mestre, og har skabt horror-franchises såsom ’Saw’, ’Insidious’ og ’The Conjuring. Til at skrive manuskriptet har han hyret Gary Dauberman, der før har adopteret en King-roman til filmmediet med remaket af ’IT’, og efterfølgeren der kommer senere i år. Hvem der skal instruere, ja det vides ikke endnu.

Bogen handler om en forfatter, der vender tilbage til hans hjemstavn (byen ’Salem’s Lot’), for at påbegynde en ny bog, som er inspireret ud fra et traume fra hans barndom. Dette traume foregik i et forladt palæ-hus, der nu har fået nye beboere fra Europa. Men efter de nye beboere er ankommet, så begynder folk på mærkeligste vis af kradse af, og stige op igen fra de døde. En vampyr-epidemi synes at have ramt byen, og nu må forfatteren tage kampen op imod de udøde.

Filmen distribueres af New Line Cinema (ejet af Warner Bros.), og bliver sikkert produceret af selskabet Atomic Monster, som i øjeblikket står bag ’The Conjuring’ franchisen og alle dens spin-off. Det sidste er selvfølgelig skribentens eget gætværk, men produktionsselskabet har bevist at man kan lave visuelle kvalitetsprodukter ud af rimelig lave budgetter. Så mon ikke ansvaret lander hos dem. Indtil videre, så er dette projekt i dens spæde fase, men vi på Filmpuls skal nok følge på, når vi ved mere. Og, hvis man er hardcore vampyr-nørd, så kan skribenten varmt anbefale den atmosfære-fyldte mini-serie fra 79.

Poster og gif-klip/billede er fra 1979-versionen – Copyright: Warner Bros.