Rocket Road Pictures

Mehdi Avaz filmer i TOSCANA med Anders Matthesen og Gomorra stjerne

Filminstruktør Mehdi Avaz tog publikum og filmbranchen med storm, da han for tre år siden havde biografpremiere på sin debutfilm ‘MENS VI LEVER’. Kun to år senere præsenterede han dramaet ‘KOLLISION’, som solgte knapt 250.000 billetter, mens han i år har produceret den anmelderroste tv-serie ‘ALFA’, som netop har været vist på TV2 Zulu. Nu er han klar til at præsentere sin tredje spillefilm, ‘TOSCANA’, hvor han endnu engang har samlet et imponerende cast omkring sig.

Mehdi Avaz siger: ”Jeg er på ganske kort tid blevet far til to dejlige drenge, hvilket i høj grad har ændret mit fokus på livet. ‘TOSCANA’ er en livsbekræftende fortælling, som skal huske publikum på, at de skal nyde livet og tro på sig selv. De skal turde at give sig hen, sadle om og lukke nye mennesker ind. Det er et fantastisk budskab at give publikum med efter at have set filmen. Samtidig står vi netop nu i en svært foranderlig verden, hvor det er vigtigt, at vi holder liv i kunsten og fællesskabet – vi skal tro på, at verden nok skal blive god igen. Det er første gang, at jeg prøver kræfter med feel-good, men det bliver samtidig sårbart, sanseligt, smukt og rørende, og det er fantastisk at se Anders Matthesen folde sig ud i en rolle, som vi aldrig tidligere har set ham i. Det hele er faldet på plads virkelig hurtigt, og der er en super energi og en fantastisk stemning omkring projektet”.

Anders Matthesen medvirkede sidste år i den kritikerroste publikumssucces ”De frivillige” og modtog både en Robert- og Bodil nominering for sin rolle som fængselskorlederen Niels. Året inden stod han bag en af dansk films mest solgte titler nogensinde, ”Ternet Ninja”. Udover Anders Matthesen medvirker de italienske skuespillere Christiana Dell’Anna og Andrea Bosca sammen med erfarne danske kræfter som Ghita Nørby og Lærke Winther samt spillerne Sebastian Jessen, Ari Alexander, Karoline Brygmann og Christoffer Jindyl. Derudover får sangeren Christopher sin længeventede spillefilmsdebut med ‘TOSCANA’.

”Vi glæder os alle til at give publikum en bid af Toscana. Vi skal ikke kun fejre livet og kærligheden, vi skal også hylde maden og derfor har vi en af Danmarks mest kendte kokke med os som konsulent. Thomas Herman, der har opnået stor international anerkendelse fra sit virke på Falsled Kro, Arzak i San Sebastián, La Broche i Madrid og Kong Hans Kælder, skal sikre autenticiteten blandt alle i køkkenet”, siger Mehdi Avaz.

De tre brødrene Avaz – Mehdi, Milad og Misam – der, siden introduktion til den danske filmbranche for få år siden, har fulgt hinanden i tykt og tyndt, har i år besluttet at fokusere på hver deres. De hjælper stadig hinanden på deres respektive produktioner, men har ikke længere selskab sammen. Mehdi Avaz er gået solo i Rocket Road Pictures, og filmselskabet er netop flyttet til Filmbyen i Aarhus, hvor Mehdi allerede har tre nye danske spillefilm klar i samarbejde med DR og SF Studios. 

Pressebillede fra venstre: Lærke Winther, madkonsulent Thomas Herman, Ghita Nørby, Christiana Dell’Anna, Andrea Bosco, Christopher, Ari Alexander, Karoline Brygmann, Christoffer Jindyl, Sebastian Jessen, filminstruktør Mehdi Avaz og Anders Matthesen 

Kilde: SF Studios