Foto: Henrik Petit / Have Kommunikation

‘Opgøret – De Forbandede år 2’ går i optagelse

‘Opgøret – De Forbandede år 2’ opfølgeren til Anders Refns roste publikumssucces ‘De Forbandede År’, som i år vandt hovedprisen ved International Film Festival of India, starter den 17. maj optagelser i København. Det fortæller Scanbox Entertainment og Space Rocket Nation i samarbejde med Vulkan Film, der nu kan påbegynde produktionen af den videre fortælling om familien Skov i tiden op til Samarbejdspolitikkens forlis i 1943 og frem til befrielsen i maj 1945.

‘Opgøret – De Forbandede år 2’ optages i København og omegn frem til den 28. juni, hvoraf der filmes på Fyn i perioden den 31. maj – 4. juni. I november optages filmen færdig i København og omegn samt i Sverige. 

Handlingen
‘Opgøret – De Forbandede år 2’ følger familien Skov fra foråret 1943 til sommeren 1945, hvor Danmark atter bliver frit. Familien Skov er splittet. Aksel, der tilsluttede sig Modstandsbevægelsen, er gået under jorden og fra at være en idealistisk amatør, udvikler han sig til at blive en hårdkogt partisan. Karl kæmper for sit livsværk på sværere og sværere betingelser, og da samlingsregeringen kollapser, er han pludselig uden politisk opbakning og må tage alle forbehold for at sikre en fremtid for familien – også på den anden side af krigen. Det sætter forholdet til Eva under pres. Hun har hele tiden har haft svært ved sin mands samarbejde med besættelsesmagten. Den stigende modstand mod besættelsen og tyskernes øgede brutalitet får fatale følger for familien…

‘Opgøret – De Forbandede år 2’ får biografpremiere den 31. marts 2022.