Overtal af mænd i den danske filmbranche

Det danske filminsitut har netop udgivet en rapport over kønsfordelingen i den danske filmbranchen. Her tegner sig et tydelig billede af, at kvinderne er i undertal.

Det er ikke et kønt billede og den administrerende direktør i Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, er ikke begejstret. Han udtaler følgende:

“Man kan med god grund bekymre sig over, om det har den konsekvens, at vi ikke fuldt ud opnår den kvalitet, som vi ellers kunne. Dansk film er med til at skabe fælles referencer, give udsyn og knytte os sammen som mennesker gennem stærke fortællinger. Det er ikke nok, at støttesystemet i lige høj grad tilgodeser mænd og kvinder, vi har brug for flest mulige kvalificerede ansøgninger,” 

I den nedestående graf kan du se fordelingen af kvinder og mænd indenfor de forskellige jobs:

Kilde: DFI: “Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film”.

Det tydeligt at se, at især i fotograf-, tonemester- og lys-fagene er der et stort undertal af kvinder. Dog har kvinder overhånd i kostume og sminke, continuity og filmcasting.

Derimod er der undertal af kvinder i alle andre kategorier, hvor der bl.a. kun er 34% af kvinder, når man ser på danske instruktører og manuskriptforfattere.

Undersøgelsen fortæller også, at flere mænd modtager støtte fra DFI, og at de samtidig også gennemsnitligt modtager større beløb i støtte.

Indenfor skuespiller-verden er der også klart et undertal af kvinder i film.

Kilde: DFI: “Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film”

Et andet punkt i rapporten, er filmpublikum. Her kan man se, at flere kvinder end mænd ser film. 54% af publikum i biograferne er kvinder. Et andet punkt som er meget sjov, er fordelingen af mandligt og kvindligt publikum efter genre. Her kan det samtidig også ses, at kvinder er i overtal i næsten alle kategorier.

Kilde: DFI: “Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film”

Er du interesseret i at læse hele rapporten? Så klik her

Synes du det er et spændende emne? Læs min artikel om mangel på repræsentation i Hollywood.

Kilde: Det Danske Filminstitut: “Undersøgelse af kønsfordelingen i dansk film”

More Stories
burnt trailer
Cooper kæmper for at skaber verdens bedste restaurant