Anmeldelse af "2 DØGN" på Filmpuls.dk
Camilla Winther / Xee

Serieanmeldelse: 2 døgn

LÆSERNES BEDØMMELSE26 stemmer
3.5

Xee er klar med en ny orginalserie, denne gang i actiongenren med en handling der centrerer sig om Vestegnen. Læs vores anmeldelse af ‘2 Døgn’ her:

Hvad handler den om?

Fætrene Otto og Christian er blevet tvunget til at bo sammen selvom, at de ikke har været tætte længe. Første aften ude i byen møder fyrene to piger på en klub, hvorefter deres aften tager en uventet drejning. Over to døgn bliver de to fætre presset til deres max, og deres loyalitet og morale bliver sat på en prøve i en tid, hvor de sætter livet på spil.

Ammeldelse af "2 DØGN" på filmpuls.dk
Camilla Winther / Xee

Kan jeg anbefale den?

I en verden med fortsættelser og reboots, skal denne serie have ros for at komme med noget originalt. Ja, det er ikke helt originalt, at der i serier optræder bandeproblemer, men det bliver udført på en nogenlunde original måde. Og så er det altid dejligt med noget dansk action.

Når det så er sagt, så foregår handlingen over to døgn men alligevel synes jeg, at handlingen er lidt langsom i starten. Egentlig er der fart på, men man når ikke rigtig at lære de to fyre at kende før, at det hele går løs. Man får hurtigt en ide om, at de to fyre er vidt forskellige, men man kommer ikke rigtig under huden på dem før langt senere. Det gør, at jeg egentlig ikke er så investeret i deres rejse de første to episoder.

Men… så begynder der at komme mere historie med, og man begynder at sidde lidt på kanten af sofaen i spænding. Christian er en spændende karakter, der er ude, hvor han slet ikke kan bunde. Fætteren Otto tværtimod er vant til det her. Deres kontraster giver et interessant modspil, men de blev dog lidt for karikeret.

Anmeldelse af "2 Døgn" på Filmpuls.dk
Lasse Ulvedal/ Xee

Hovedrollerne spilles af Oscar Giese (der også står bag manuskriptet) og Kasper Stensbirk, der sådan set gør det ret fint. Oscar er meget stoneface hele serien igennem, og jeg er egentlig lidt ligeglad med hans karakter for det meste af tiden, men han spiller godt. Hans karakter er bare ikke særlig interessant.

“2 Døgn” leverer virkelig, når det kommer til soundtracket og det visuelle. De har samlet et solidt hold af Danmarks bedste rappere såsom Tessa, Artigeardit, ICEKIID, Jamaika, Carmon og Shooter Gan, og musikken er den perfekte partner til handlingen. Derudover er lyseffekter virkelig gode. Som i virkelig gode. De er virkelig med til at skabe en form for panik og stres hos publikum.

Visuelt bruges Vestegnen som baggrund for handlingen, og en stor del af tiden bruges i klubber eller næsten forladte bygninger. Lysopsætningen er god, og der er en make-up afdeling, der har haft rigtig travlt.

"2 døgn" kan ses på Xee fra d. 22. februar
Kort fortalt
"2 døgn" er en intens actionserie, der har et fantastisk soundtrack og visuelt flow. Dog var den lang tid om at fange mig, og man kender ikke karaktererne nok til virkelig at blive investeret af dem. Men det er bestemt en serie, der er værd at se.
LÆSERNES BEDØMMELSE26 stemmer
3.5