Pulsen på Tom Hanks

Tom Hanks har med sine 62 år været med i utallige film og er en af Hollywoods helt store skuespillere. Han har været nomineret og vundet mange store statuetter, ikke mindst to Oscars for filmen Philadelphia i 1993, og året efter for Forrest Gump. Jeg selv mener, at Tom Hanks er intet mindre end en fantastisk skuespiller. Han hænger sig ikke fast i én bestemt genre og har både spillet komedie, action, drama, romantik osv. Det er i sig selv en stor bedrift at kunne bevæge sig over flere genrer. Derudover spiller han sine roller med krop og sjæl og får mig til at føle noget for alle de karakterer, han spiller. Dermed indlever jeg mig i filmene og glemmer helt, at jeg ser film! Derudover virker Tom Hanks bare som et menneske, der er ydmyg og helt nede på jorden, og det skal han også have point for. Jeg har derfor udvalgt tre af mine yndlings Tom Hanks’ film, som jeg alle synes er helt unikke.

Forrest Gump (1994) 

Mit første valg er klassikeren Forrest Gump fra 1994, som er baseret på bogen af samme navn, skrevet af Winston Groom i 1986. Ganske kort handler filmen om Forrest Gump, som sidder på en bænk og fortæller sin livshistorie til fremmede, som sidder ved siden af ham. Her fortæller han om opture og nedture i sit liv. I denne film leverer Tom Hanks virkelig en meget troværdig præstation som Forrest Gump, både den måde han taler og bevæger sig på, og måden hvorpå han går helt i ét med rollen. Jeg lever mig helt ind i Forrests historie, og jeg får slet ikke følelsen af, at Hanks spiller en karakter, fordi hans levering af rollen er så naturlig. Derudover elsker jeg bare filmens budskab om, at det er helt fint at være anderledes, selvom det kan være svært.

© 1994 – Paramount Pictures

The Green Mile (1999)

I denne film spiller Tom Hanks fængselvagten Paul Edgecomb, som er leder af dødsgangen i fængslet Cold Mountain. Historien foregår i 1935, og en dag får vagterne en usædvanlig fange i deres fængsel ved navn John Coffey. Filmen er baseret på bogen af samme navn fra 1996, skrevet af Stephen King. Der sker ikke voldsomt meget i filmen, og det meste handler om vagternes dagligdag i fængslet. Men dog er jeg stadigvæk meget underholdt! Tom Hanks gør det godt i denne rolle, og giver en virkelige menneskelige præstation.

© 1999 – Warner Brothers

Cast Away (2000)

I 2000 indtager Tom Hanks rollen som Chuck Noland i Cast Away. Chuck arbejder for firmaet FedEx, som leverer pakker ud til folk. Chuck er en travl mand, og det giver ham ikke meget tid til kæresten Kelly(Helen Hunt). Under en julemiddag bliver Chuck kaldt på arbejde. Men flyet, der skal bringe ham sikkert frem, bliver fanget i et uvejr og styrter ned i Stillehavet. Næste morgen vågner Chuck på en øde ø, og det eneste han har med sig, er et par FedEx – pakker. Her lever han i fire år og kæmper for overlevelse mod naturen og de hårde vilkår.

Tom Hanks har selv udtalt følgende om sin rolle i filmen: ”I didn’t want to show a man conquering his environment, but rather the effect the environment has on him. I wanted to deal with subject matter that was largely verboten in mainstream movies, taking the concept of a gay trapped against the elements, with no external forces, no pirates, no bad gays, and tell it in a way that challenged the normal cinematic narrative structure”.

I denne film spiller Tom Hanks primært over for sig selv det meste af filmen. Jeg synes klart, at det kræver en god skuespiller at kunne bære en hel film næsten uden medskuespillere. Selvom Hanks spiller overfor sig selv, synes jeg bare, at det fungerer for filmen. Jeg føler mig underholdt, nysgerrig og føler virkelig for Chucks håbløse situation. Jeg lever mig totalt ind i Chucks situation og kan virkelige føle hans smerte og hans kamp for at overleve. Tom Hanks kan få mig til at føle så meget, at engagere mig så meget i én karakter. Han er god til at få mange store, menneskelige følelser frem hos en, med en meget simpel historie, og dette gør ham til en god skuespiller.

© 2000 – 20th Century Fox and Dreamworks