Copyright: BBC

Serieanmeldelse: Spice Girls: How Girl Power Changed the World

LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
3

DR har lige nu et lille Spice Girls tema på DR TV, hvor man blandt andre ting kan se BBC dokumentarserien ‘Spice Girls: How Girl Power Changed the World’ fra 2021. Serien er i tre afsnit af 47 minutter, og som gammel Spice Girls fan måtte jeg naturligvis kaste mig over den. 

Hvad handler den om?

Dokumentaren fortæller om verdens mest kendte og bedst sælgende pigegruppe, nemlig det britiske Spice Girls. Gruppen består af fem medlemmer og debuterede i 1994. I serien følger vi deres historie helt fra starten, og hvordan deres karriere og plads i rampelyset sidenhen har udviklet sig – helt op til i dag. Serien lægger også vægt på kvindernes indflydelse i en mandsdomineret tid og hvordan de har bragt girl power til en generation af piger, som nu er blevet voksne. 

Spice Girls
Copyright: BBC

Kan jeg anbefale den?

Jeg husker hvordan jeg som 4-5 årig dansede rundt til Spice Girls på min storesøsters værelse, imens jeg havde mit hår i to frikadeller på toppen af hoved – Baby Spice var nemlig mit favorit medlem. Men som 4-årig følger man ikke rigtig med i hvad der sker i mediebilledet, og jeg ved derfor overraskende lidt om Spice Girls’ historie. Jeg tager det derfor som en gave nu at kunne sætte mig ned, og få et helt nyt og mindre rosenrødt billede på, hvordan deres karriere udfoldede sig. 

Dokumentarserien fokuserer enormt meget på Spice Girls-medlemmerne som celebrities og som personligheder i pressen og medierne. Den behandler hvordan de blev fremstillet i pressen og hvordan de både havde enorm indflydelse rundt om i verden, samtidig med at der blev lagt et enormt pres på dem – især fra det britiske samfund. Det er en spændende og ikke mindst frustrerende fortælling, men jeg savner virkelig fokus på deres musik. Jeg vil gerne høre om hvordan de var som kunstnere og hvordan deres arbejde foregik. Og det viser dokumentaren desværre meget lidt af. Overraskende nok bliver der nærmest ikke fortalt om musik. Fokus er på det britiske mediebillede og pressens behandling af dem – og det bliver i længden et lidt kedelig referat af de sidste 26 år. 

Hvad der dog er dokumentarens svageste punkt er, at hovedpersonerne ikke selv får et ord indført. Vi hører historien fra journalister, managere og frisører – men ikke en eneste af Spice Girls-medlemmerne bliver interviewet. Og det lider dokumentaren virkelig under. Samtidig mangler der nogle informationer for at historien føles fuldt fortalt. Bl.a. hvorfor et af medlemmerne forlader gruppen, eller hvorfor de alle begyndte at lave solomusik? Det er som om det ikke spiller en rolle, og det får mig til at sidde tilbage med en følelse af, at jeg nu har flere spørgsmål og ved mindre, end da jeg begyndte at se serien. 

Spice Girls: How Girl Power Changed the World - Kan ses på DR TV
Kort fortalt
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
3