Copyright: HBO Max. All Rights Reserved.

Serieanmeldelse: The Invisible Pilot

Adam McKay, instruktør af den 2022 Oscar nominerede film ‘Don’t Look Up’, står bag ‘The Invisible Pilot’ som producer. Instruktørerne er Ari Mark og Phil Lott som tidligere har stået bag truecrime tv-serier såsom ‘Murder in the Heartland’.

Sammen levere de, en historie som følger en skare af andre sandheden-overgår-fantasien truecrime dokumentare.

Serien kan streames på HBO Max.

Hvad handler den om?

Dokumentarserien centrerer om Gary Bentzer. En normal familiefar og pilot afgrødestøver, som en dag i 1977 begiv selvmord ved at hoppe ud over en bro.

Men hvad der starter som værende en intim historie om en familietragedie i en lille by i Arkansas, udvikler sig snart til en historie om en af dens tids største politiske skandaler, hypnotisering og at leve et dobbeltliv.

Copyright: HBO Max. All Rights Reserved.

Vil jeg anbefale den?

Foruden Gary Bentzer som serien centrerer om, bliver vi også præsenteret for et væld af personer fra Garys liv. Men med sine visuelle greb lykkes det dokumentaren at gøre det let og overskueligt for seeren at følge med i, hvordan de relaterer sig til Gary. Dette gør sig også gældende for seriens tidslinje.

Serien anvender interviews af personerne, som er lavet op gennem tiden frem til 2021. Klipningen foregår på kryds og tværs mellem disse. Dette viser med stor effekt, seeren hvordan begivenheder fra livet kan præge en person; vedvarende og tidløst.

Historien om Gary Bentzer er mildest talt spændende. Ikke nok med at man som seer sidder måbende for hvert nyt twist der udspiller sig i historien, så er personerne præsenteret i dokumentaren alle fascinerende. Der er derfor ikke et kedeligt øjeblik i seriens knap 3 timers spilletid.

Copyright: HBO Max. All Rights Reserved.

Men på trods af den spændende og vanvittige historie, render serien dog ind i nogle småproblemer.

I første afsnit bliver en af personerne spurgt om, hvad de tror dokumentaren vil komme til at handle om. Til dette svarer de at: ”That’s a real good question[…]”. Desværre er dette et spørgsmål dokumentarserien aldrig helt lykkes med at besvare. For den vil rigtig mange ting. Selvom de emner, spørgsmål og pointer som bliver bragt op i serien er spændende, virker det desværre til at instruktørerne Phil Lott og Ari Mark til tider har været forblændede af deres eget materiale.

Som det ser ud nu, resulterer det i, at flere af de emner etc. som bliver bragt op i serien, ikke bliver forløst eller ordentligt gennemarbejdet. Dette gør, at dokumentarseriens sidste afsnit desværre ikke helt lever op til seriens to første afsnit. Historien virker til at gå for hurtigt, handlingen bliver mudret og til sidst er der flere ting, som desværre virker uforløst.

'The Invisible Pilot' kan streames på HBO Max
Kort fortalt
Potentialet er der, men det er også derfor man som seer, virkelig ville ønske at det var blevet opnået. Dog er serien aldrig kedelig, og man ville snyde sig selv hvis man går glip af denne absolutte vanvittige historie.
Samlet bedømmelse
LÆSERNES BEDØMMELSE0 stemmer
4